Разследването срещу серийния убиец Станимир Рагевски и съучастника му Деян

...
Разследването срещу серийния убиец Станимир Рагевски и съучастника му Деян
Коментари Харесай

Разследването за бруталните убийства на Теодора Бахлова и Юмер влиза в учебниците

Разследването против серийния палач Станимир Рагевски и съучастника му Деян Дичев, които до този миг са уличени в две жестоки убийства, а няколко отдела в ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас не престават разплитането на незаконните им действия, ще влезе в учебниците на Академията на Министерство на вътрешните работи, написа Флагман.бг.

Днес, на тържествена гала в столицата от вътрешния министър Бойко Рашков, се чака да бъдат наградени част от служителите на реда, които в последните два месеца поставиха големи старания, с цел да разплетат мракобесната скица „ Рагевски “.

Бургаското следствие е неповторимо за България, употребявани са изключителни полицейски знания и похвати, с цел да се стигне до сполучлив свършек, разясниха криминалисти.

Както към този момент писахме, Станимир Рагевски, е работил при изключителна нелегалност.

В деня на убийството на Юмер Мехмед, да вземем за пример, макар че безусловно го е осиновил и никой не би го заподозрял, в случай че приказва с него, той му се обадил от телефон с предплатена карта, който е задействан преди три години, само че употребен единствено за този случай. Картата се оказа благосъстоятелност на мъж от ромски генезис, който даже не си спомнял по кое време я закупил и надлежно препродал, а на името му имало регистрирани десетки телефонни номера. Нито един от тях не е обвързван по някакъв метод с друго изгубване, ликвидиране или със самия Рагевски.

Подходът на проверяващите също бе извънредно забавен. След доста сериозна работа в първите дни на изгубването на Юмер Мехмед, те стигнаха до Станимир Рагевски и го задържаха, само че той не проронваше и дума.

Впоследствие заловиха помагача му Деян Дичев, който бе задържан и освободен единствено след два дни. Междувременно се стигна и до невижданото му вкарване със правосъдна защита в залата, в която се гледаше мярката за неотклонение на Рагевски – с цел да му покажат на Рагевски, че арестували съучастника му.

Впоследствие Дичев бе освободен, известно време следен, поетапно привикван и разпитван, в това число и пред арбитър и когато бе „ изцеден “, го задържаха за непрекъснато.

Показанията му помогнаха за откриването на трупните остатъци на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова, а разследване на следенето му ченгетата стигнаха и до револвера, с който са осъществени двете убийства, както и триона, употребен за транжирането на Юмер. Разследването включваше и проучване на шахтите за обходните води пред кооперацията на Дичев, където бяха открити остатъци от Теодора Бахлова. Последно бе открит зъб, който ДНК експертизата потвърди, че е на някогашната брокерка.

В същото време продължава работата по финансовите каузи на групата и напълно скоро там ще има сериозен пробив, довериха осведомени с следствието.

Предвид сериозните доказателства, въпрос на време е да се стигне и до преквалификацията на обвиняванията на Рагевски (по чл.115 от Наказателен кодекс, грозят го от 10 до 20 години затвор) и на Дичев (по чл.194 от Наказателен кодекс – до 5 години затвор).

От Академията на Министерство на вътрешните работи са показали голям интерес към работата на проверяващите в Бургас и ще изготвят теоретичен труд, в който ще опишат всяка една от стъпките, довели до залавянето на Рагевски и Дичев. Фундаменталното научно проучване ще влезе в програмата на курсистите от Академията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР