Разследването срещу руската хакерска група Килнет продължава, това заяви ръководителят

...
Разследването срещу руската хакерска група Килнет продължава, това заяви ръководителят
Коментари Харесай

Светослав Василев: Разследването срещу „Килнет” продължава

" Разследването против съветската хакерска група „ Килнет ” продължава ", това съобщи ръководителят на отдел „ Киберпрестъпления ” към Националната следствена работа Светослав Василев в студиото на „ Офанзива ” по NOVA NEWS.

Той сподели, че Магнитогорск е единствено един от векторите на офанзивите, открити са и такива, които водят и до други съветски градове като Москва, Санкт Петербург, Владивосток и други

Василев сподели, че в групата вземат участие над 120 души, всички са съветски жители, относително млади.

„ Имаме сметките на тези лица, за някои имаме или цялостни, или частични персонални данни ", разясни той.

" За някои от дейностите можем да предположим, че има хора от България, които подкрепят активността им. Това към момента се ревизира ”, сподели Василев.

Той изясни, че следствието има за цел определяне на всички членове на хакерската група и дейностите им, а те са правили такива освен в България, само че и в Съединени американски щати и в западноевропейски страни.

Василев сподели, че проверяващи органи в България работят взаимно с ФБР.

„ През български адреси са атакувани български институции, само че следва да се откри дали тези адреси са били компрометирани, сподели той.

Василев разяснява и задържането на педофилите, които са обменяли порнографско наличие.

„ 10 от лицата са арестувани с мярка за неотклонение и задържане под стража, за един не са открити задоволително доказателства, сподели той.

„ Имаше шокиращи находки в градове, които са отвън София ”, бе безапелационен Василев. Той дефинира част от наличието като „ гнусно ” и сподели, че за пръв път се сблъсква с такова.

Василев описа, че арестуваните са споделили, че са направили неточност и не са желали да споделят файловете. Той разясни, че няма данни фамилиите на арестуваните да вземат участие в това, и че множеството от задържаните се употребяват с положително име в обществото.

„ В Съединени американски щати и Западна Европа има регистри на половите насилници, в България няма ”, сподели той.

Василев прикани да се алармират правоохранителните органи и предизвести, че приложенията, които се употребяват на телефона няма да оказват помощ, в случай че няма доверие сред родители и деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР