Разследването срещу Георги Семерджиев върви към финализиране, но има два

...
Разследването срещу Георги Семерджиев върви към финализиране, но има два
Коментари Харесай

НСлС върви към финал на разследването на катастрофата на Семерджиев

Разследването против Георги Семерджиев върви към завършване, само че има два казуса в него: законодателен пропуск в Наказателния кодекс и правата на наследниците на починалите девойки.

Бащата на едно от починалите девойки е непознат жител от страна, която не е член на Европейски Съюз, само че ние сме длъжни да го издирим и да му изясним правата. Това изясни заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров пред БиТиВи. Ако този човек не може да бъде открит, има заплаха да се върне делото и да стартира изначало, посочи зам.-председателят на Национална следствена служба.

По всички събрани данни дотук Семерджиев е бил самичък в автомобила при злополуката. Симона Радева е пособия на Георги Семерджиев да се укрие и да влезе в дома си, посочи той.

Военен магистрат е бил разпитан по случая, само че той инцидентно е минавал с автомобила си на мястото на случая, съобщи Тодоров във връзка изразените подозрения от криминалисти, че " визитата на прокурора " не е било инцидентно.

" Нито един очевидец не ни е споделил кой е управлявал автомобила и кой е слязъл от него след злополуката, като събрахме информацията си по различен метод. Събрали сме задоволително доказателства по отношение на причинителя на закононарушението ", посочи Тодоров.

Разпитани са десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи и следва дълготрайно и обширно следствие. 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са направили дисциплинарни нарушавания и ще се направи преценка до каква степен те са дисциплинарни закононарушения. Ако има доказателства, ще има и обвинявания.

Предложено е на прокуратурата и са отделени материали за осъществен документни закононарушения, данъчни закононарушения и пране на пари. Това ще е третата посока на следствие, добави Тодоров.

" След като има формирано досъдебно произвеждане в Националната следствена работа има данни, че Георги Семерджиев се е " отплащал " на служителите на реда ", безапелационен бе Ясен Тодоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР