Разследването се движи с интензивни темпове, доказателствата са еднозначни и

...
Разследването се движи с интензивни темпове, доказателствата са еднозначни и
Коментари Харесай

Арнаудова: Доказателствата еднозначно подкрепят обвинението към Манолев

Разследването се движи с интензивни темпове, доказателствата са еднопосочни и в поддръжка на обвинителната ни теза към Александър Манолев. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пред публицисти по отношение на обвиняванията на Александър Манолев и Ана Димитрова, съобщи организация „ Фокус “.
Арнаудова изясни, че Манолев и Димитрова са отказали да дават пояснения и добави, че това е тяхно право. „ Отказал е Манолев да му бъде направена криминалистическа регистрация. Отказал е да попълни, каквато другояче декларация всички обвинени лица попълнят, за имотно положение. Помолил е да направи информация и едвам тогава да я попълни. Прокуратурата в това време е събрала нужните документи и информация. Изискали сме и сме получили информация от имотния и от комерсиалния указател “, посочи още прокурорът. „ Към този миг е направена частична експертиза на подписи и почерк на част от документите. В огромна част от документите, които са били прегледани от движимостите лица, подписът не е положен от Ана Димитрова “, добави Арнаудова.
По думите ѝ в деня, в който прокуратурата е оповестила начало на инспекцията, в Община Сандански са постъпили общо 20 справки-декларации за парцела за три следващи години. „ Изготвили сме там експертиза – нито една от 20-те справки-декларации не е подписана от Ана Димитрова “, съобщи Арнаудова. В същия ден е заплатен и данъкът за къщата за посетители за целия интервал от 2013 година насам, когато е записана компанията.
„ От Общината не получаваме подпомагане. Длъжностните лица в тази Община не спомагат на следствието, изразяващо се главно в неспомняне на това кой е донесъл справката – декларация, в това число кой е платил налога. Окръжната прокуратура изиска незабавно цялото видеонаблюдение, което е било осъществено от общината. Отговорът, който получи Окръжната прокуратура, е, че за видеонаблюдението дава отговор едно само лице, което не е на работа, тъй че в случай че обичаме да пожелаеме дисковете и записите след 30 април “, добави Арнаудова. Тя уточни, че след подобен отговор от страна на Общината незабавно е изпратен екип на място, който е изискал да изземе тези видеозаписи и тогава прокуратурата е получила съдействието на Общината и чиновниците са предали непринудено записа. Арнаудова добави, че в случай че се наложи отново ще влязат в общината, даже и при тяхна опозиция.


По думите ѝ подадените документи за отпущането на средствата от Европейски Съюз целят да се сътвори тип на търговец, че развива земеделска и туристическа активност, само че нито едно от събитията не дава отговор на истината. На въпрос дали в продължение на години са готвени, Арнаудова уточни, че това е било дълъг развой. „ Започнало е още от 2013 година, когато се записва едноличният търговец. Документът, който е послужил като едно от основанията, с цел да се отпусне такова финансиране, е подписаният контракт за наем на лозови насаждения, като Александър Манолев е дал 9,7 дка лозови насаждения на Ана Димитрова. Самата Ана Димитрова, когато беше разпитвана като очевидец, съобщи, че даже не знае тъкмо по какъв начин се отглеждат лозовите насаждения. Споменава името на човек, който другояче не познава, само че той се грижел за това. Всички тези доказателства, които сега ние събираме, сочат на безапелационен извод, че действителното желание, активност в действителност е облекчаване на персонални потребности на Александър Манолев “, добави още Арнаудова.
По думите ѝ не е открит дневника и регистъра за посетители. „ Призовавам всички, които са посетили тази къща, да дойдат и да бъдат разпитани. Информацията, с която разполагаме, и размерът от доказателства към този миг, сочат, че тази къща е била употребена само и единствено от Александър Манолев и неговото семейство “, изясни още представителят на основния прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР