Разследването с убийството в с. Виноградец ще бъде прехвърлено в

...
Разследването с убийството в с. Виноградец ще бъде прехвърлено в
Коментари Харесай

Цацаров се усъмни, че 6-годишното дете е стреляло. Мести случая в друга прокуратура

Разследването с убийството в с. Виноградец ще бъде трансферирано в прокуратурата в Пловдив, откакто се появиха подозрения, че притежателят на оръжието - Лазар Влайков, началник на общинския съвет в град Септември, е имал диалози с локалния областен прокурор минути след случая.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред публицисти, че има две версии, по които проверяващите работят. Едната е, че жертвата Наско Тонкев е прострелян от 6-годишно дете, а втората - че самият Влайков е създал изстрела.

За да се избегнат всевъзможни подозрения в обективността на следствието, Цацаров е разпоредил то да се управлява от Окръжната прокуратура в Пловдив. Досега то бе под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

По случая Влайков беше арестуван, а по-късно освободен. Той беше изключен от ГЕРБ, което се случва с него за повторно, откакто през 2012 година намушка мъж при сдърпване на пътя.

В момента прокуратурата работи по две версии. Едната е, че съдбовният изстрел е създаден от 6-годишното момченце, на чийто рожден ден е станал случаят. Роднините на убития обаче са безапелационни, че не е стреляло детето, а притежателят на оръжието - Лазар Влайков, оповестява bTV.

Детето към момента не е разпитано. Иззети са натривки за барутни частици от ръцете на убития, на детето и на Лазар Влайков.

Разпитани са голям брой очевидци. Основно те се разделят на две групи. Едните настояват, че е стреляло детето, а другите, че Лазар Влайков е създал съдбовния изстрел. Кой е виновният, ще каже експертизата за барутни частици, която е изпратена в Националния институт по криминалистика в София.

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров удостоверил пред Цацаров, че е в близки връзки с Лазар Влайков, само че не се били чували от към месец.

Главният прокурор подреди с изключение на разпечатка на телефона на Влайков да бъде направена такава и за телефона на районния прокурор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР