Разследването, публикувано в германското издание „Ди Велт“ се базира на

...
Разследването, публикувано в германското издание „Ди Велт“ се базира на
Коментари Харесай

Журналистът от Ди Велт: България е направила повече за Украйна от известното до момента

Разследването, оповестено в немското издание „ Ди Велт “ се базира на диалози на създателя с Кирил Петков, Асен Василев, външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, както и на други източници. В обявата се разкрива, че България е доставяла оръжия и гориво косвено на Украйна още при започване на войната, уточни журналистът, направил следствието.

Германският публицист Филип Шлюк е бил в България още през 2020 година, с цел да отразява митингите тогава. Той е интервюирал Кирил Петков още предходната година и е разгласил голям брой разбори за страната ни. В началото на тази година той още веднъж беседва с някогашния министър председател Петков и въз основата на този диалог стартира следствието.

След диалога с някогашния министър председател Петков за доставките на оръжия за Украйна, журналистът схваща, че страната ни е направила повече за Украйна от известното досега. Със събраната информация изданието пресмята, че България покрива към една трета от потребностите от муниции на Украйна, а сред април и август обезпечава и 40% от дизела за армията, който е доста нужен в този интервал.

„ Имаше диря и евентуално се е знаело и в България, че в страната се създава за Украйна. От моя позиция и евентуално това е липсвало и в българските медии е, формалното удостоверение, че износът е бил утвърден косвено. Официалното удостоверение е, че сред Петков и Зеленски е имало съглашение “, сподели Филип Шлюк.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР