Разследването около изчезването на Александър продължава. Всички версии се проверяват,

...
Разследването около изчезването на Александър продължава. Всички версии се проверяват,
Коментари Харесай

По тялото на Александър не са открити следи от насилие


Разследването към изгубването на Александър продължава. Всички версии се ревизират, в това число тази за похищение. Това, което споделиха от прокуратурата е, че при разпита на бащата - той е декларирал, че нито той, нито някой от членовете на фамилията му са били заплашвани.

Тепърва ще излиза наяве със Сашко, към този момент е открито, че по тялото му няма следи от принуждение. Александър е открит на километри от мястото, откъдето изчезна. Детето е било мокро и премръзнало, споделят от прокуратурата.

„ За момента не е открито по какъв начин и дали се е движило. Ще проверим и това дали детето не е държано някъде “, заяви Албена Стоилова, представител Окръжна прокуратура.

Версиите, по които се работи, са разнообразни. Ще се ревизира и дали Александър не е бил похитен. Засега обаче от Министерство на вътрешните работи споделят, че следите не водят натам.

„ За момента положението на детето дава отговор на това да е прокиснал фактически в гората през тези дни “, означи вътрешният министър Иван Демерджиев.

За да се откри какво тъкмо се е случило – са конфискувани облеклата на Александър.

„ Мога да потвърдя, че са същите като тези, с които изчезна “, съобщи Албена Стоилова.

По тялото на детето не са установени следи от принуждение. Съдебно-медицинската експертиза следва да бъде предоставена.

„ Всичко ще бъде изследвано. Ще се работи и с детето с психолози, с цел да се разбере какво се е случило в тези дни “, добави вътрешният министър.

А от полицията споделят, че едно от първите неща, които са създали при изгубването на Сашко, е да се опитат да схвана по какъв начин би работило детето.

„ Всяко едно дете с аутизъм е друго. Обстойно анализиране другите форми - какво може да направи, къде да отиде “, сподели Васил Василев от отдел „ Издирване “.

Знаехме, че е хиперактивно. Нямаше по какъв начин да разберем по какъв метод би работил в гориста околност “, изясни Павел Млеканов, началник на ОД Министерство на вътрешните работи Перник.

„ Те са способни да търсят и намират храна, в това число в гората. Аз не споделям, че е по този начин или не, споделям ви, че тези условия ще бъдат изследвани, до момента в който не разберем дали детето се е лутало в гората, дали е било отвлечено, или крито някъде, заяви Иван Демерджиев.

И още – от прокуратурата допълват, че все още няма данни да е желан откуп от бащата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР