Разследването на убийството на Виктория Маринова да бъде проведено под

...
Разследването на убийството на Виктория Маринова да бъде проведено под
Коментари Харесай

Съветът на Европа: Разследването на случая с Виктория Маринова да бъде под международен контрол

Разследването на убийството на Виктория Маринова да бъде извършено под интернационален надзор. За това настоя комисарят по правата на индивида на Съвета на Европа Дуня Миятович.

Убийството на телевизионерката, работила в русенската медия TVN, получи необятен интернационален отзив. Засега претекстът за закононарушението и причинителят остават неразбираеми.

„ Призовавам управляващите да проверяват незабавно това извънредно закононарушение. Фактът, че последната ѝ работа е била обвързвана с хипотетична корист със средства от фондовете на Европейски Съюз, постанова следствието да се организира под интернационален контрол”, написа Миятович във „ Фейсбук”, представена от БГНЕС.

Тя подсети, че Виктория Маринова е четвъртият публицист, погубен в Европейски Съюз от 2017 година

„ Натискът върху публицистите и офанзивите против тях би трябвало да спре. Свободата на изложение е одобрено човешко право. Държавите би трябвало да пазят живота на публицистите и да предотвратяват отсъствието на санкции за закононарушенията против тях”, акцентира още комисарят на Съвета на Европа.

По-рано в Русе дойдоха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и основният прокурор Сотир Цацаров. По думите на Маринов проверяващите не подценяват нито една версия за убийството на 30-годишната Виктория. Главният прокурор обаче добави, че версията за убийството на Маринова поради работата ѝ като публицист не е водеща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР