Разследването на убийството на 33-годишния Петър Валериев от кв. "Черно

...
Разследването на убийството на 33-годишния Петър Валериев от кв. "Черно
Коментари Харесай

Мистерията с разстреляния Петър се заплита, къде е изтеклата от сърцето му кръв

Разследването на убийството на 33-годишния Петър Валериев от кв. "Черно море " навлезе във фаза, в която криминалистите от ОДМВР-Бургас би трябвало да вземат сложни решения. Семейство Таня и Петко Кралеви, които са единствените очевидци, дали тенденция къде се намира натрупа, са освободени, написа "Флагман ".

Те са били арестувани с мярка за неотклонение 24 часа, само че против тях не е повдигнато обвиняване. Задържането им се е наложило само и единствено поради обстоятелството, че по думите им, те видели натрупа в канавката сред СОМАТ и ТЕЦ-а в Бургас в неделя към 11:30 часа, а са уведомили Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи за злокобната находка едвам в 18 часа в понеделник.

Криминалният случай е един от най-тежките, с които са се занимавали служителите на реда през последните 20 години.

Сем. Кралеви в началото е завело служителите на реда към 19 часа на място, покрай жп линията, за което били сигурни, че точно там предния ден, до момента в който били на разходка, кучето им надушило натрупа. Оказало се, че там даже липсват следи от кръв. Нещо повече – тялото на убития в сърцето мъж е било открито на няколко стотин метра настрана.

Видимо е било премествано, защото липсвало приключване на кръв от входно-изходната рана на сърцето. Жертвата е била простреляна в тил. Точно тези обстоятелства мощно са озадачили служителите на реда и заплитат случая в допълнение.

Вчера са конфискувани всички ловни оръжия, с които е разполагал Петко Кралев.

„ Семейството е без мярка за неотклонение, не виждаме причина да им се повдига обвиняване, до момента в който не излязат резултати от балистичните експертизи”, сподели източник, непосредствен до следствието.

Мъртвият е прочут в кв. Черно море и в прилежащия на него кв. Рудник като конфликтна персона. Участвал е в всеобщо сборичкване като подбудител, ва което е бил задържан. В масивите на Министерство на вътрешните работи за него има и други данни – засичан е с опиати. Бил е женен за малко и има две деца, само че брачната половинка му го напуснала преди 2 години и отпътувала с тях за Северозападна България, където е родното й място.

Къщата на ул, „ Стоян Димов” № 33 се оказа заключена. Съседите са безапелационни, че майката не живее там, защото била на работа в чужбина, а Петър не се е прибирал вкъщи повече от месец. Какво е правел той в региона към езерото „ Вая” в посока кв. Долно Езерово, е цялостна тайнственост.

До няколко часа през вчерашния ден в действие беше и версията, че може да е прострелян инцидентно от ловджия, защото там постоянно ходели ловни дружинки за отстрел на пернати. Проблемът е, че гръдният му панер не е разпилян от дребни сачми, а от патрон на съществено огнестрелно оръжие.

Петър Валериев е бил адресно регистриран при татко си в кв. Черно море, само че от години живеел при майка си Соня в кв. Рудник. Родителите му били разграничени. От локалната власт са безапелационни, че Петър в никакъв случай на никое място е не започвал легална работа. Дори се съмняват, че има главно обучение.

Неразкрит стои и казусът открит в гората край село Вълчаново в Странджа. 47-годишният Пламен Стаматов – Перо от Поморие бе открит без глава, далечен от оръжието си. При аутопсията на тялото му по този начин и не се разбра дали е умрял от естествена гибел по време на лов и главата му е изядена от животни или тя е била отнесена при пукотевица съвсем от упор.

Перо бе прочут като най-големия автокрадец за всички времена в Поморие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР