Разследването на тежкото произшествие на пътя Своге-София продължава с разпити

...
Разследването на тежкото произшествие на пътя Своге-София продължава с разпити
Коментари Харесай

Следователи ще визмат проби от пътя Своге-София

Разследването на тежкото произшествие на пътя Своге-София продължава с разпити на очевидци, оповестяват от прокуратурата.

В Националната следствена работа са разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, направила окончателното приемане на пътя след ремонта му. Те са представители на разнообразни институции - Агенция "Пътна инфраструктура ", Областно пътно ръководство, Министерство на вътрешните работи, РИОСВ-София и РИОСВ-Враца, Районните служби "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Мездра и Своге, Столична община, общините Мездра и Своге, както и представители на компаниите, осъществявали проектирането, инженерния контрол и осъществяването на пътя - ДЗЗД "Трейс-Своге ", "Виа-План " ЕООД, "Пътконсулт 2000 ", "Мотт Макдоналд лимитид ". Като очевидци са разпитани също министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и ръководителят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " Светослав Глосов.

Органите на досъдебното произвеждане са получили искане от Агенция "Пътна инфраструктура " за започване на ремонт на пътния сектор, в който настъпи произшествието. Такова позволение няма да бъде обещано преди от пътната настилка на това място да бъдат конфискувани по реда на Наказателно-процесуален кодекс проби, които да бъдат употребени при експертизи за определяне на положението, състава и метода на осъществяване на асфалтовия път. Утре, 31 август, такива проби ще бъдат конфискувани от следователи от Националната следствена работа, в границите на оглед, който ще стартира в 10.00 ч.

Провеждането на огледа и вземането на проби /образци/ от настилката на пътя ще аргументи краткотрайно усложнение при придвижването. На АПИ и Министерство на вътрешните работи е предоставено основаването на нужната организация за това и оповестението й. Започването на ремонт на пътния сектор ще бъде позволено без каквото и да е закъснение, само че единствено след вземането на проби от настилката на съответния пътен сектор, показват от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР