Разследването на причините за верижната катастрофа между 11 автомобила край

...
Разследването на причините за верижната катастрофа между 11 автомобила край
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура наблюдава разследването за верижната катастрофа край Пазарджик

Разследването на аргументите за верижната злополука сред 11 автомобила край Пазарджик, при която починаха общо петима души, се води под наблюдението на Окръжната прокуратура, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Инцидентът стана рано сутринта в събота на надлеза при село Звъничево при гъста мъгла и на замръзнал и неопесъчен сектор.

До момента е открито, че 69-годишен лидер от село Ветрен дол изгубил надзор над „ Лада “-та си, в която пътували 60-годишната му брачна половинка и още една жена, на 56, от Пазарджик. Колата навлязла в насрещното и се блъснала в микробус „ Мерцедес “, ръководен от 38-годишен пазарджиклия.

Непосредствено след първия удар 53-годишен лидер на микробус „ Форд “, движещ се от Звъничево по посока за село Братаница, също изгубил надзор над кормилото и навлязъл в насрещното, където се врязал в лека кола „ Пежо “. В нея пътували съпрузи от Братаница на 64 и 60 години.

На място умират двете брачен двойки от леките коли. 56-годишната пътничка в съветското возило е закарана в тежко положение в Областната болница, където след 40 минути битка за живота й лекарите не съумяват да я спасят. По-късно се откри, че тя е тяхна колежка, работела е в пералното поделение на лечебното заведение.

Други двама по-леко ранени също са превозени и настанени за лекуване в регионалната болница.-->

Впоследствие на мястото стават още три произшествия със 7 автомобила, които се разминават без жертви и потърпевши.

На мястото е осъществен оглед от дежурна група на полицейското ръководство в Пазарджик в наличието на правосъден доктор и автоексперт.

Образувано е разследване, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР