Разследването на предполагаемия случай на корупция в Европейския парламент с

...
Разследването на предполагаемия случай на корупция в Европейския парламент с
Коментари Харесай

Белгийски медии: Твърди се, че италиански бивш евродепутат е главният мозък в случая с финансиране от Катар

Разследването на хипотетичния случай на корупция в Европейския парламент с Катар е в цялостен ход, като управляващите в Белгия се насочват към италианския някогашен евродепутат Пиер-Антонио Панцери като " диригентът на оркестъра " и се ревизира дали той е този, който е давал указания на сътрудниците на евродепутатите какво да вършат. 

Това оповестяват белгийските медии Knack и Le Soir, които се базират на добре осведомени източници от белгийски проверяващи.

Припомняме, че Панцери е един от задържаните в петък сутринта. Подобна орис имаха брачната половинка и щерка му, за които беше издадена европейска заповед за арест, която е изпълнена в провинция Бергамо.

Изявленията му в интерес на Катар

От 2014 година Панцери работи в подкомисията по правата на индивида в Европейския парламент. В интервала 2017-2019 година той е ръководител на въпросната комисия. През 2019 година в изказване в Доха, споделя, че Катар се е трансформирал в пример за отбрана на правата на индивида и непрестанно е доказвал, че е на прав път.

Избухналият хипотетичен корупционен скандал, в който е забъркано името на гръцкия евродепутат Ева Кайли, провокира потрес в политическите среди на Европа и Гърция.

Евродепутатът от ПАСОК беше обект на следствие, извършено през вчерашния ден в Брюксел от Службата за битка с корупцията, за случай на корупция и финансиране от катарски чиновници в границите на Европейския парламент и докара до нейното разпитване по обвинявания в подкупи и дарения.

Според белгийската преса Г-жа Кайли е прекарала нощта в ареста, защото в къщата й са открити торби с банкноти.

Според информация на от Брюксел, на този стадий от следствието терминът " арест " не е верен, защото в Белгия процедурата се назовава " задържане в очакване на чуването на обвинения ".

Това значи, че на процедура госпожа Кайли е лишена от независимост, до момента в който не даде показания като обвинен по обвиняванията, а с цел да бъде арестувана публично, би трябвало да има издадена заповед от способния прокурор в границите на 48 часа, в противоположен случай тя ще бъде освободен. Спонтанният арест значи, че госпожа Кайли не се употребява от депутатския си имунитет.

В същото време английският публицист Джак Парок оповестява от Брюксел, че управляващите на Катар проверяват своя дипломат в Европейския съюз Абдулазизи бин Ахмед Ал Малки за възможна замесеност във финансовия случай.

Според информация, през днешния ден следобяд (най-вероятно в 17:00 часа) се чака прокуратурата в Брюксел да направи публични известия по случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР