Разследването на побоя на 19-годишния Емил в Плевен продължава. Записи

...
Разследването на побоя на 19-годишния Емил в Плевен продължава. Записи
Коментари Харесай

Версиите на прокуратурата и роднините на пребития в Плевен се разминават

Разследването на побоя на 19-годишния Емил в Плевен продължава. Записи от камерите за общинско видеонаблюдение са снимали целия спор. Прокуратурата и бащата на потърпевшия юноша обаче имат разнообразни версии за видяното.

Всичко стартира от най-обикновено посещаване на дискотека в събота вечерта. По незнайни към този момент аргументи младият мъж и негов другар влизат в спор със прилежаща група младежи, гръцки жители.

„ Поведението на 19-годишния младеж, неговият другар или неговата компания, е било непочтено и провокативно. Поради което се е стигнало до извеждането и на двете компании пред нощното заведение ”, изясни представителят на Окръжната прокуратура в Плевен Дияна Илиева.

„ Вътре, в самата дискотека, той не е имал никаква кавга. Накараха служителите на реда да изземат видеа от камерите, които са вътре в дискотеката, а не извън. За да се види, че от самото начало синът ми си е приказвал с барманката ”, разяснява бащата на потърпевшото момче Костадин Недялков.

Отвън разногласието сред фирмите продължава, сочат данните от следствието. Стига се и до сборичкване съгласно записи от камери за общинско видеонаблюдение.

„ Инициатор и подбудител на това сборичкване е компанията на 19-годишния юноша. Последва замяна на голям брой удари. В този миг въпреки това се задават полицейските чиновници ”, добави Илиева.

„ След като пада на земята неговият другар, тогава той се включва да му оказва помощ. Те стопират, по-късно още веднъж се включват ”, сподели още бащата на потърпевшото момче.

В последвалото меле юмруци летят във всички направления. Според прокуратурата на записите от камерите не личат ясно лица, само че по облеклата се разпознава кой кой е. В този миг полицейските чиновници не са били с униформи, защото не са били на работа.

„ Всеки държавен чиновник, даже и да не в работно време, когато е очевидец на някакво правонарушение, е задължен да вземе отношение за неговото попречване, прекратяване и откриване. Най-вероятно това е била концепцията ”, уточни представителят на Окръжната прокуратура.

„ Единият потегля към сина ми, сякаш да ги разделя от багра с чужденците, а другият непосредствено нокаутира неговия другар. Направо на земята. А синът ми, дружно с другия служител на реда, си разменят по 1-2 удара ”, е мнението на Недялков.

Бащата на пребитото момче е безапелационен, че по време на багра някой от участниците в него е загатнал, че е служител на реда. Тогава младежът смъква ръце до тялото си и се отдръпва. Въпреки това, един от чиновниците на реда продължава да го удря, твърди Недялков. Тогава момчето пада, удря главата си и си гълта езика.

„ От записа на камерата наподобява, че той схваща това. Застава компактно с ръце до тялото и стартира да върви обратно, като споделя, че тук всичко стопира ”, акцентира Недялков.

„ В хода на инспекцията има данни за това, че има и други потърпевши лица. Дали те са такива от дейностите, нарочни дейности от страна на 19-годишното момче - занапред ще бъде установявано ”, изясни Илиева.

На фрагментите ясно си проличава, че един от служителите на реда прави опит да предотврати багра, твърди Нова тв. Неуспешно, защото е посрещнат с физическа експанзия. В разразилия се всеобщ пердах не се схванало, че е намесена и трета група участници.

На този стадий следствието е за нанасяне на телесна щета. Кой е виновният ще стане ясно след разпит на всички забъркани и очевидци на случая. Съдебномедицинската експертиза на потърпевшото момче към този момент е за получена лека телесна щета. От прокуратурата не изключват да бъде повдигнато повече от едно обвиняване.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР