Разследването на нападението от вчера, при което ван се вряза

...
Разследването на нападението от вчера, при което ван се вряза
Коментари Харесай

Атаката в Мюнстер не е терористична, обяви германското вътрешно министерство

Разследването на нападението от през вчерашния ден, при което ван се вряза в група хора в немския град Мюнстер, продължава, като не е открита връзка с ислямистки тероризъм. Това съобщи през днешния ден министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер, представен от Българска телеграфна агенция.

" В момента има сведения, че нарушителят е работил самичък и няма връзка с терористична клетка ", сподели той.

По думите на Зеехофер " не може да има безспорна сигурност макар всички ограничения, които взимат органите за сигурност ". Представителката на прокуратурата на Мюнстер Елке Адомайт сподели, че нападателят е имал по-рано проблеми със закона. Престъпникът е прочут на полицията, като против него са били повдигнати три каузи - за опасност за физическа кавга, нанасяне на материални вреди, а също по този начин и овакантяване на мястото на пътно произшествие.

Към момента всички следствия, които датират от 2015-2016 година, са прекъснати. Представителката на прокуратурата не посочи по какъв начин тъкмо са завършили трите процеса. Няма сведения, че вчерашното закононарушение е имало политически подтекст, акцентира тя.

Вчера 49-годишният немски жители с психологични отклонения заби ван в група жители в ресторант. В резултат на случая починаха трима души, в това число нападателят, а към 30 души са ранени. Германските управляващи прецизираха, че измежду ранените има и хора с заплаха за живота. Сред потърпевшите има холандци.

По данни на локална телевизия нападателят е имал три жилището - един в Мюнстер и два в провинция Саксония. Той ги е давал чартърен и евентуално с парите от наемите е живеел. Освен това на негово име има регистрирани пет автомобила, като с един от тях той се вряза в групата хора през вчерашния ден. При обиск в дома му е открит макет на автомат " Калашников ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР