Разследването на испанската полиция е показало, че има доказателства, които

...
Разследването на испанската полиция е показало, че има доказателства, които
Коментари Харесай

Нови данни около сагата „Барселонагейт“


Разследването на испанската полиция е посочило, че има доказателства, които сочат, че в тази ситуация, който се свързва с името на някогашния министър председател Бойко Борисов, прочут като „ Барселонагейт “, са изпрани над 5 млн. евро.

Това съобщи извънредно пред bTV министър-председателят Кирил Петков. В предаването " Лице в лице " Петков разгласи, че в отчета на управляващите в Испания има фотоси на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ.

Борисов отхвърли да има общо със случая и съобщи, че абсурдът цели отклонение на вниманието на обществото от рецесиите. Той разгласи, че няма и нама и да има къща в Барселона.

Докладът, който към момента не е оповестен публично, само че с който bTV разполага, е от 21 страници. В него има разбор на медийни изявления по тематиката като се стартира от първата, с която стартира абсурда в испанския „ Ел Периодико “, който свързва името на някогашния министър председател Бойко Борисов с къща в Барселона.

Освен на медийни изявления справката се базира и на жалбата, с която е почнало следствието в Испания. Прави се обстоен разбор на активността и финансовите интервенции в Испания на Борислава Йовчева и на нейния татко Георги Йовчев, измежду които закупуването на къща и бутик в Барселона. Йовчева и хората към нея са посочени като близки до Бойко Борисов.

За да потвърдят обстоятелствата от изявления и сигналите от испанската полиция, са следили и снимали семейство Йовчеви. Начертани са и схемите, по които парите влизат в Испания и стигат до Георги Йовчев.



Предварителните изводи са, че са закупени като инвестиция два парцела за повече от 5 млн. евро. За прехвърлянето на парите са употребявани подставени компании, намиращи се в Испания. Според слуховете финансовите инжекции са направени от частни лица. Според медийните изявления средствата са свързани с висши чиновници на българското държавно управление, в това число премиера Бойко Борисов. Подадената в жалбата информация е вярна и има доказателства за пране на пари.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР