Разследването на американския специален прокурор Робърт Мълър не е установило

...
Разследването на американския специален прокурор Робърт Мълър не е установило
Коментари Харесай

Политически страсти във Вашингтон преди публикуването на версия на доклада на Мълър

Разследването на американския специфичен прокурор Робърт Мълър не е открило съгласуваност сред президента Доналд Тръмп или представители на предизборния му щаб и Русия по време на акцията за президентските избори в Съединените щати през 2016 година Това заяви министърът на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар, представяйки редактирана версия на отчета на Мълър.

Той направи това на специфична конференция, която изпревари предстоящото с голям интерес и планувано за 18 часа българско време в четвъртък предаване на редактирана от министерството на правораздаването версия на отчета на демократите в Конгреса. Това ще стане на електронен диск. Малко по-късно същата версия на отчета ще бъде налична посредством специфичен линк на уеб страницата на екипа на Мълър.

По-рано тази година министърът на правораздаването Уилям Бар оповести единствено квалифицирано от него обобщение на отчета, съгласно което Мълър не е разкрил директни доказателства за сговор сред екипа на Тръмп и Русия. Белият дом незабавно изтълкува това като цялостно оневиняване на президента и като своя политическа победа над опозицията в лицето на Демократическата партия.

Всъщност, Бар ще разгласява през днешния ден редактирана версия на цялостния отчет, в която някои пасажи са изтрити, само че все пак текстът се чака с голям интерес в Америка и към този момент е ясно, че ще стане предмет на дълги и бурни диспути, които ще имат отражение върху така и така комплицираната политическа атмосфера в страната и най-много върху Белия дом и връзките му с Конгреса, в който демократите имат мощни позиции, предава Ройтерс.

" Разследването не е открило членове на щаба на Тръмп да са заговорничили или да са се координирали с съветското държавно управление при неговите действия за интервенция в изборите " в Съединените щати през 2016 година, сподели на предварителната си конференция Бар, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР