Разследването е към финалната си фаза. Чакаме експертизите. Това ще

...
Разследването е към финалната си фаза. Чакаме експертизите. Това ще
Коментари Харесай

Сарафов: Няма причинно-следствена връзка между катастрофата на АМ „Струма“ и лошата маркировка

Разследването е към финалната си фаза. Чакаме експертизите. Това ще стане преди Коледа. Това съобщи Борислав Сарафов, шеф на Националното разследване и заместник-главен прокурор, в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 138
Той посочи, че има разлика сред позволена и съобразена скорост: „ Скоростта е била по-скоро несъобразена. Мисля, че са били надхвърлени 90 км/ч “.

„ Изискванията за лидер на рейс са повишени. Именно по тази причина споделям, че скоростта е трябвало да бъде съобразена, без значение от маркировки. Маркировката не дава отговор на условията, само че никога няма причинно-следствена връзка сред злополуката и неприятната маркировка “, сподели Сарафов.

Той разясни, че няма подозрения, че пътят дава отговор на изискванията все още на построяването. Заместник-главният прокурор сподели, че казусът не е съпоставим с този в Своге, тъй като кметът на Своге неведнъж е алармирал, че пътят не дава отговор на условията.

„ Съдебна промяна е нужна. Изненадвам се обаче по какъв начин с лекост се редуцира правосъдната промяна до структурна на институциите. Съдебната промяна би трябвало да обгръща разпоредбите, по които работим. Не слушам никакви правила за смяна на законите. Наказателен кодекс е от 1968 година Той не би могъл да обслужи новите условия в страната “, разяснява Сарафов.

Според него има каузи, по които може да се улесни съдопроизводството.

Той изрази вяра, че искрите, които прехвърчат сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, са резултат от междуличностни спорове.

„ Колегите от Министерство на вътрешните работи не са разбрали, че прокурорите не могат да отидат при обвинения и да обещаят облекчения, в случай че съобщи съизвършител. Това не е разрешено по българския закон. Хубаво е те да познават закона “, изясни Сарафов по тематиката с предплатените заплащания по Автомагистрала „ Хемус “.

Заместник-главният прокурор беше безапелационен, че има недоумение на средствата на Прокуратурата: „ Такива спорове допускат недобър завършек на всяко следствие “.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 138  Оцелелите от злополуката на „ Струма ” проговориха за нещастието Оцелелите от злополуката на „ Струма ” проговориха за нещастието  Проговори героят, избавил шестима от горящия рейс на автомагистрала Проговори героят, избавил шестима от горящия рейс на автомагистрала " Струма "  Със Със " Спартан " ще бъдат превозени тленните остатъци от нещастието на " Струма "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР