Разследване за Мартин Божанов-Нотариуса е имало преди 6 години, каза

...
Разследване за Мартин Божанов-Нотариуса е имало преди 6 години, каза
Коментари Харесай

Иван Гешев по време на изслушването му: Мартин Божанов е един измамник, който си служи с имена

Разследване за Мартин Божанов-Нотариуса е имало преди 6 години, сподели Иван Гешев на съвещание на краткотрайната комисия за Нотариуса в Народното събрание. Бившият основен прокурор още веднъж отхвърли да е познавал Божанов. 
Прочетете още
По думите му, до момента в който е бил на поста заместник-главен прокурор в Специализираната прокуратура, през 2018 година е имало дело за група за измами, която е касаела Мартин Божанов–Нотариуса. „ Докато бях основен прокурор, беше формирано дело за Петьо Петров–Еврото, който сега се укрива “, добави той.

Според него прокуратурата тогава си е свършила работата и въпросът за какво до средата не се е стигнало, би трябвало да се зададе на съда.

„ Смешно е да говорите за групи за въздействие в случай, че вие сте най-отгоре на хранителната верига. Тези групи за въздействие, които са освен тази, а сега несъмнено работят 10 във Върховен административен съд (Върховния административен съд), където цифрите са доста по-големи. Не става въпрос за дребни стотинки, а за милиони всеки ден “, сподели някогашният обвинител №1.

„ Мартин Божанов е един лъжец, който си служи с имена “, сподели някогашният основен прокурор Иван Гешев по време на чуването му. По думите му това не значи, че Божанов не е имал дребни позиции в правосъдната власт на минимално равнище в някое районно. „ Както виждате имате офицер от Трето районно ръководство, който го е пазил “, посочи Гешев. 

Гешев попита за какво Министерството на вътрешните работи крие, че Божанов най-вероятно е бил конфиденциален помощник на Министерство на вътрешните работи. „ Каква държавна загадка има за това един мъртвец да е работил за Министерство на вътрешните работи “, добави Гешев. 

Бившият основен прокурор сподели още, че знае импровизирано от сътрудници служители на реда за контрабанден канал. Той посочи, че като е бил основен прокурор, му е било казано, че този канал се пази от служебното държавно управление, в което Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи, а по-късно от ПП-ДБ.

По думите му този контрабанден канал, ще бъде „ овладян “ от други хора, които са на власт. Гешев смята, че каналът е средство, с цел да се завладеят митниците и да може да се постави нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи. „ Каналите се пазят от службите, а службите работят за политиците “, посочи още той, съобщи БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР