Разследване твърди: Аграрен университет в Пловдив се гърчи от криминални

...
Разследване твърди: Аграрен университет в Пловдив се гърчи от криминални
Коментари Харесай

Разследване твърди: Аграрен университет в Пловдив се гърчи от криминални метастази!

Разследване твърди: Аграрен университет в Пловдив се гърчи от престъпни метастази! Сайтът Народ.бг заяви, че е получил сигнал за скандални схеми и сюжети в другояче влиятелния аграрни институт, които плачат за прокуратурата. SafeNews.bg разгласява публикацията без редакторска интервенция:

Далавери, измами, обири с публични поръчки – всички престъпни метастази, които са опримчили стопанската система на България, задушават и Аграрния университет в Пловдив, написа в сигнал до Narod.bg свидетел на безобразията, който може да послужи на прокуратурата въпреки всичко да свърши някаква работа.

На 25.1.2024 се организира заседание в АУ за лъчение на представители по квоти в общото заседание на университета, което следва да избере ново управление. Абсолютно скандално в някои от звената на университета ректорът проф. Христина Янчева се разпорежда по телефона кои представители да бъдат определени за делегати в общото заседание.

Това на процедура предрешава изборите, защото наложените делегати са лоялни на настоящето управление. Според информатора ни това е допустимо поради феодализацията на този университет през последните години. Чрез разнообразни измами беше ликвидирана всякаква академичност и опция за либерален избор.

Финансовите потоци бяха употребявани за последователно преодоляване на Студентския съвет и огромна част от преподавателите, като по този метод се сътвори безотказна предизборна машина, която дефинира изхода от изборите за академично управление, възмущава се източникът на Narod.bg.

Лоялният към академичното управление студент Христо Козаров беше „ конфигурирани “ в Студентския съвет и се трансформира в негов закрепостен началник, макар, че официално към този момент не е ръководител на тази студентска организация.

Обикновените студенти не припознават тази дирижирана от университетската хунта групичка студенти като техни представители. Чрез следения Студентския съвет управлението на университета съумява да насочи гласовете на студентските делегати в Общото заседание към лоялни комфортни за ръководещите претенденти за административни позиции.

Манипулирането на преподавателския избор се реализира посредством обещавания за административни постове или разнообразни облаги към част от тях, до момента в който масата преподаватели нямат условия даже за осъществяване на своята активност.

Тъй като значимото финансиране за научна активност се разпределя сред дребен кръг от хора, се готви чистка на останалия личен състав след идните решаващи избори. Намерението е хонорарите по националните и европейски стратегии да се получават от определен кръг личен състав.

Обществените поръчки в университета се манипулират, като се уреждат близки до управлението лица, счита очевидецът на закононарушенията. Типичен е образецът с ремонта на корпуса за непознати езици в университета, който официално е осъществен от компания от Кюстендил, само че действително е изпълнен от братовчед на помощник-ректора Величко Родопски, който беше зам.-кмет по времето на Здравко Димитров – Зико. Сега този корпус още веднъж е в окаяно положение, защото ремонтът е осъществен некачествено, приключва сигналът до Narod.bg.

Източник: Narod.bg

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР