Разследване на смъртта на 8-годишно момче започна здравното министерство на

...
Разследване на смъртта на 8-годишно момче започна здравното министерство на
Коментари Харесай

8-годишно момче почина от перитонит във Валенсия, разследват лекарска небрежност

Разследване на гибелта на 8-годишно момче стартира здравното министерство на испанската област Валенсия поради хипотетична лекарска немарливост, заяви Euro weekly.
По думите на неговата баба дребният Айтор умрял в страшни коремни болки откакто в продължение на 4 дни 5 пъти бил връщан вкъщи от незабавното и болничното заведение в Елда.
Първият отчет за аутопсията на умрелия в Петрер Айтор сочи, че повода за гибелта му е изострен перитонит. Той изисква незабавна здравна помощ за битка с инфекцията. Ако пациентът не се лекува вярно или не му се дават антибиотици, това може да докара до тежка непълнота (коремен сепсис) и гибел.
По категорично гледище на фамилията на детето аутопсията се извърши в Съдебно-анатомичния институт, а не в болничното заведение „ Елба “, откъдето той бе връщан у дома.
Марта Гонсалвес Алба, бабата, която има наставнически права над Айтор, разгласява видео в обществените мрежи, които имаше голям отзив. В него тя изобличава бездушното отношение към внука си от екипите на незабавна помощ.
Бабата споделя за кошмарните 4 дни сред 24 и 28 октомври, през които внукът й непрекъснато повръщал и от болежка не можел да лежи по тил. По думите й медиците оповестили, че „ това не е нищо “ и дали единствено препарати против повръщането. „ Те обръщат внимание единствено на тези с ковид, а останалите оставят да умират “, съобщи Марта Алба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР