Разследване на служители от отдел Икономическа полиция“ в СДВР e

...
Разследване на служители от отдел Икономическа полиция“ в СДВР e
Коментари Харесай

Разкрит е участник в измама за близо 1 милион лева в София

Разследване на чиновници от отдел „ Икономическа полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи e довело до разплитане на измамата .

Оперативната работа е почнала по сигнал от мъж , излъган с огромна парична сума. В хода на дейностите е било изяснено, че пострадали от схемата са 8 души . Участникът в измамата е подбирал хора , работещи на непрекъснати трудови контракти , искащи и подготвени да изтеглят заеми в размер на към 100 000 лв. . Обещавал им, че в случай че му дават сумите, ще ги влага , в къси периоди ще погаси заемите , а получената облага ще раздели поравно с тях. Потърпевшите разбирали, че са жертва на машинация след към 1 месец, когато установявали, че заемите им не са погасявани .

В резултат на употребяваните своевременни оперативни начини икономическите служители на реда са открили и задържали причинителя – 29-годишен .

След отчет на събраните материали в Софийската районна прокуратура той е притеглен като обвинен по формираното досъдебно произвеждане. Наложена му е мярка „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР