Разследване на причините за горските пожари в покрайнините на Атика

...
Разследване на причините за горските пожари в покрайнините на Атика
Коментари Харесай

Разследване откри грешки на противопожарните служби при кризата в Гърция

Разследване на аргументите за горските пожари в покрайнините на Атика в края на предишния месец откри големи пропуски и неточности от страна на противопожарните служби и локалните управляващи в Гърция. Това оповестява гръцкото издание Ekathimerini.
Информацията сочи, че макар че управлението на гръцката противопожарна работа е осведомена навреме за това, че огънят се популяризира бързо, не са изпратени съответни сили в региона.
Прокурорите, водещи следствието, са получили свидетелски показания, съгласно които високопоставени чиновници в противопожарната работа не са обърнали внимание на предизвестията от пожарникари, които са били на място при започване на пожарите.
Освен свидетелските показания, прокуратурата разполага с доказателства, показващи, че тези чиновници са получили позвънявания 20 минути след експлоадирането на пожара, както и SMS известия, предупреждаващи за сериозните опасности от огъня. Добре осведомен източник на гръцкото издание оповестява, че в най-засегнатия регион, при започване на пожара са изпратени единствено четири пожарни.
Припомняме, че предходната седмица министър председателят Алексис Ципрас заприказва за основаване на нова организация за справяне с изключителни обстановки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР