Разследване на потресаващата смърт на баща и син, чиито тела

...
Разследване на потресаващата смърт на баща и син, чиито тела
Коментари Харесай

Разследват убийство на бащата и сина, които бяха открити в кола на дъното на язовир Копринка

Разследване на потресаващата гибел на татко и наследник, чиито тела бяха открити във водите на язовир " Копринка ", започва прокуратурата. Двамата изчезнаха на 5 март. Според водолазите мощният вятър, който завлякъл колата на повече от 40 метра, е причина до момента двамата да не бъдат открити. 

Близките на петгодишния Ангел и на татко му Божидар Радев, които са роми, до последно са имали вяра, че двамата може да са живи. Те желаят обективно следствие на случая. 

" Всеки ден плачех, излизах отнякъде да го чуя, дали е жив, пък през вчерашния ден най-лошото стана, че го намерихме починал в язовира с колата! ", показа бащата на Божидар - Ангел Радев. 

Роднините им се съмняват, че става въпрос за трагичен случай. 

" Дали е погубен от някого… Дрехи имаше, пари имаше, телефон… Смятам, че е погубен от някой! От село някой смятам, че са го умъртвили и са го хвърлили в язовира ", счита Ангел.

" Трудно ми е, доста ми е трудно… Какво печелим, като приказваме? Искам да има следствие - дали са убити, дали са хвърлени в язовира ", настоя брачната половинка на Божидар - Джаврие Нанева.

" Не имам вяра да е трагичен случай... С малко дете в никакъв случай няма да се хвърли да убие детето си ", безапелационна е сестрата на Джаврие - Ташка Нанева. 

Пет месеца спасители и водолази безрезултатно търсят изчезналите татко и наследник. Обхождали са язовира с лодка, а камери са снимали дъното на водоема. 

" Всички подходи към водоема трябваше да се ревизират - от най-близкия до село Копринка , където е изчезнало момчето. Три пъти сме проверявали мястото, само че не предвидихме единствено един от разновидностите - мощния вятър на пориви. И когато автомобилът е паднал във водата, тогава лидерът е имал възможност да отвори стъклото и да напусне автомобила по най- бързия метод. А те са се мъчили да отварят вратите, което е невероятно. И суматоха ги е обзела ", обясни ръководителят на водолазно-спасителната група Кольо Радуков.

Според водолазите, в случай че е бил подаден сигнал за случая от очевидци, потъналата кола е могло да се извади за половин час и хората в нея да се спасят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР