Разследване на малайзийското правителство стигна до заключението, че свлачището уби

...
Разследване на малайзийското правителство стигна до заключението, че свлачището уби
Коментари Харесай

Малайзия твърди, че свлачището, което уби 31 души миналата година, е причинено от проливен дъжд, а не от човешка дейност

Разследване на малайзийското държавно управление стигна до заключението, че свлачището умъртви 31 души в нелицензиран къмпинг предходната година беше породено от непрекъснати значителни превалявания, а не от човешка активност

От Асошиейтед прес, 17 октомври 2023 година, 22:09 ч.

КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия -- Свлачище, което умъртви 31 души в нелицензиран къмпинг предходната година, е породено от продължителни значителни превалявания, а не от човешка активност, заключи следствие на малайзийското държавно управление.

Деветдесет и двама души са спали на къмпинг в органична плантация, когато пръст и парчета се сринаха от път на към 30 метра (100 фута) от горната страна и покриха към 1 хектар (3 акра) от мястото в Батанг Кали в централен щат Селангор.

Повечето от къмпингуващите бяха фамилии, наслаждаващи се на отмора в края на годината, а 11 от 31 починали бяха деца. Спасителите откриха телата на майка и нейната дребна щерка, прегърнати, а мъж, покрит под свлачището, беше открит, към момента стискащ кучето си.

Дъждът е валял пет следващи дни преди свлачището на 16 декември, което възлиза на 118,6 милиметра (4,67 инча), сподели в изказване вицепремиерът Ахмад Захид Хамиди късно в понеделник. Кумулативните превалявания за предходните 30 дни са били 444,8 милиметра (17,5 инча), сподели той.

„ Този ​​проливен дъжд аргументи повреди на скатовете, които затрупаха лагерните места... под почвата, причинявайки вреди на имущество и загуба на живот “, сподели той. „ Разследването не откри съществени доказателства за антропогенна активност като фактор, способствуващ за това свлачище. “

Антропогенен се отнася до смяна на околната среда, дължаща се на човешка активност.

Захид сподели, че съдебномедицинският отчет е разкрити по-рано този месец. Той не сподели за какво, само че локалните медии споделиха, че фамилиите на жертвите са поискали от държавното управление да направи отчета обществен.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР