Разследване на БЛИЦ установи, че не само 18 души са

...
Разследване на БЛИЦ установи, че не само 18 души са
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Излизат още далавери на измамницата, ударила НОИ, завлякла е още хора с тлъсти пачки

Разследване на БЛИЦ откри, че освен 18 души са били ударени финансово и завлечени от Александрина Георгиева, щерка й Николина Георгиева и мъжът й Лазар Лазаров.

Дни след акцията на пловдивдивските прокуратура и полиция, е заваляло от тъжби на още излъгани. Един от тях е Петър П. Него Александрина завлякла с 8 хиляди лв.. Наивният мъж й броил парите на ръка, не получил никакъв документ обаче. Сумата била предадена от Петър П. на Георгиева, с цел да закупи тя недостигащ му трудов стаж.

За нейната компания "Най Консулт " мъжът схванал от собствен комшия. Парите били дадени през месец януари тази година. От тогава до преди дни, когато беше задържана, Александрина Георгиева го е мотала и лъгала, че е платила изчезналия му трудов стаж и подала документите му за пенсиониране.

След като на конференция в Пловдив бяха огласени незаконните схеми на дамата, завлякла Национален осигурителен институт с три милиона лв., индивидът видял репортажи по телевизите. Направил информация в Национален осигурителен институт и схванал, че сред същинските му документи за стаж има и подправен стаж на две компании, едната от окито в разпродажба, а индивидът в никакъв случай не е работил там. Втрещен, Петър П. подал тъжба в полицията.

Припомняме, че Александрина, щерка й и Лазаров бяха задържани преди дни. Жената е на 62 години, някогашна служителка на Национален осигурителен институт Пловдив. Когато се махнала от работа, откраднала досиетата на над 200 души.

Георгиева е работила с подправени печати на компании, 11 от тях бяха открити при нея. Тя е прибирала парите на хората, като ги е лъгала, че им купува стаж, а фактически им е издавала неистинен документи.

Взимала им е сред 3 и 15 хиляди лв.. Подавала е и иститински, и подправени документи в Национален осигурителен институт. По този метод са били непозволено отпуснати пенсии, а страната ощетена с над 3 милиона лв.. Александрина е упрекната в машинация в изключително огромни размери.

Днес в 14.30 часа Районен съд Пловдив ще гледа мярката за неотклонение на тримата измамници.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР