Разсиновяване на дете предизвиква съмнения за сексуално насилие над дете,

...
Разсиновяване на дете предизвиква съмнения за сексуално насилие над дете,
Коментари Харесай

Чиновници бранят приемно семейство със съмнение, че е упражнявало сексуален тормоз върху дете

" Разсиновяване " на дете провокира подозрения за полово принуждение над дете, което е било настанено в приемно семейство.
Директорът на дирекция " Социално подкрепяне " в Ямбол Мария Славова извежда друго дете, настанено във въпросното семейство и по-късно е уволнена. Това е второто ѝ уволняване, като първото е било заради повода, че не е комуникирала с кмета. Съдът е решил, че изказванията са погрешни.
Историята стартира, откакто юрист Дарена Миткова става бранител на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич. Осиновителката се отхвърля от детето поради поведенчески отклонения. Според съдебно-психиатрична експертиза – те са породени от пребиваването на момченцето в приемното семейство в Ямбол.
" Разбрах, че от мъжа в приемното семейство по отношение на детето са осъществявани дейности със полов отенък, занимания, както ги назовава специалистът ", сподели юрист Миткова.
В решението за разсиновяване добричкият съд показва, че " половите занимания на приемния родител с детето са нарушили половата му еднаквост " . Решението е изпратено до обществените служби в Ямбол за осъществяване на инспекция. Случаят обаче скарва институциите, демонстрира репортаж на bTV.
" В телефонен диалог с Милена Янъкова тя ме предизвести: Внимавай с детето, тъй като братът на приемната родителка е огромен човек, мен това не ме спря ", уточни Мария Славова, уволнен шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " – Ямбол. Милена Янъкова е актуалният шеф на районната обществена дирекция.
Приемното семейство в Ямбол, към което се развихри скандал след изказвания за упражнено полово принуждение по отношение на дете, към момента е в регистъра на приемните фамилии. Това заяви Огнян Христов, който е началник на плана „ Приеми ме 2015”.
По думите му, до момента в който резултатите от инспекцията не излязат, няма съображение фамилията да бъде заличено от регистъра. Той добави, че инспекция на инспектората е посочила, че за интервала, в който детето е било настанено в приемното семейство, то не е проявявало знаци на поведенческо отклоняване.
" През цялото това време всички тези разнообразни експерти са открили че детето се усеща обикновено, медицинските лица, които са го обследвали, споделят, че то има безусловно обикновено развиване за възрастта си, без никакви патологични отклонения " , добави Христов. Поведенческите проблеми били отключени, откакто детето заживява с друго семейство в Добрич, добави той.
Директорът на Дирекция „ Закрила на детето” Емил Тодоров отхвърли да са правени опити да се прикрие случая.
" Грешка в тази ситуация е, че незабавно след приемане на сигнала, който е постъпил в дирекцията „ Социално подкрепяне " в Ямбол, не е осъществена своевременна инспекция. Такова обвързване има самата дирекция и то е заложено, както в нормативната уредба, по този начин и в особено основан координационен механизъм за взаимоотношение сред институциите ", разяснява Тодоров.
Той твърди, че екипът по координационния механизъм е бил призован прекомерно късно – съвсем 20 дни след приемането на сигнала. Добави и че екипът не е открил индикации за осъществени дейностите, разказани в решението за разсиновяване на добричкия съд, както и че „ не се знае какво седи зад термина " развлечение със полова устременост. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР