Разширявайки военното си влияние в региона, Русия е разположила нова

...
Разширявайки военното си влияние в региона, Русия е разположила нова
Коментари Харесай

Newsweek: Русия разгърна нова база в Северна Сирия

Разширявайки военното си въздействие в района, Русия е разположила нова въздушна база в Северна Сирия в град Камишли, написа pogled.info, базирайки се на Newsweek.

Според списанието на първо място на нея ще бъдат ситуирани хеликоптери, което ще разреши на Москва да разшири зоната си на въздушен патрул в граничния район, където Русия и Турция играят основната роля след напускането на Съединени американски щати.

Русия е разположила нова въздушна база в Северна Сирия в град Камишли в опит да разшири военното си въздействие в района. Така Москва запълва вакуума, оставен след американските сили, които предишния месец напуснаха зоните, граничещи с турската граница.

Ръководителят на новата база Тимур Ходжаев съобщи, че на нея ще бъдат основани вертолети, което ще разреши на съветските войски да разширят зоната на наблюдаване в граничния район, в който в този момент ръководят Москва и Турция.

До последния месец Камишли на практика беше под цялостен надзор на проамериканските сирийски демократични сили (СДС), до момента в който в ръцете на частите, правилни на сирийския президент Башар Асад, беше единствено летището на този град.

Въпреки това, след напускането на Съединени американски щати и турската инвазия, Съюз на демократичните сили бяха принудени да потърсят помощ от Асад и неговите съветски настойници. В подмяна те им дадоха надзор над няколко основни града и други области, завзети назад от "Ислямска страна " по време на кървавата акция против екстремистите.

Американските войски минаха през Камишли предишния месец, насочвайки се към Ирак. Тогава локалните поданици бомбардираха американските конвои със зеленчуци и камъни, обвинявайки ги, че ги оставят на милостта на турците и протурското опълчение.

Напускането на Съединени американски щати беше „ скъпа стратегическа победа “ за Асад и Русия. На процедура без нито един изстрел "режимът " откри надзор над по-голямата част от източната част на страната и съумя да удуши дейно кюрдската квази страна в зародиш.

Междувременно Русия стана централен състезател на територията на тази опустошена от войната страна. Според Ходжаев новата база в Камишли - публично известна като авиационна коментадура - ще обезпечи „ непрекъснати полети, сигурността на хеликоптери и защита и защита на тази територия “.

Предполага се, че въз основата ще се появят системи за противовъздушна защита, център за надзор на полетите и места за медицински прегледи и предполетна подготовка на летателния състав. Първата група хеликоптери към този момент е пристигнала в базата. Едно от видеата демонстрира по какъв начин идва там вертолетът МИ-8, съпроводен от транспортер и два ударни вертолета Ми-35.

Въпреки изтеглянето на американските войски от района, в сряда американски бойци бяха видяни покрай Камишли. Хаотичната турска интервенция докара до много несигурна обстановка на земята и Съединени американски щати, Русия, Съюз на демократичните сили и сирийският „ режим “ непрекъснато се засичат между тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР