Разширяват „Синя зона“ по няколко булеварда в Пловдив. Това стана

...
Разширяват „Синя зона“ по няколко булеварда в Пловдив. Това стана
Коментари Харесай

Синя зона“ в Пловдив расте

Разширяват „ Синя зона “ по няколко булеварда в Пловдив. Това стана ясно откакто общинските съветници одобриха промени в наредбата за краткотрайно паркиране с 33 гласа „ за “, 7 – „ срещу “ и 7 „ въздържал се “.

Отсечките се намират в регион „ Северен” и в регион „ Централен”.

В обсега на платеното паркиране към този момент ще влизат ул. „ Полк. Сава Муткуров”,която стартира от моста на УХТ и свързва моста на Герджика до улица „ Средец”. Последната улица също ще попадне в Синя зона.

Останалите улици са в центъра на Пловдив. Така в листата влизат права на бул. “Цар Борис III-Oбединител №118, ул. „ Преслав” към учебно заведение „ Алеко Константинов”, „ Антон Безеншек”, ул. „ Балчик”, ул. „ Капитан Бураго” и ул. „ Цанко Церковски “.

Синя зона ще бъде и ул. „ Гладстон” от северната страна на мола.

За разлика от разширението на синята зона, ограничението на паркирането на ивалидите до 3 часа провокира съществени диспути измежду общинските съветници.

От „ Демократична България “ направиха две оферти по тематиката, които не бяха признати. Едното беше при липса на свободни места за хора с увреждания те да могат да паркират автомобила си на всяко място от Синята зона до 3 часа. Второто беше – инвалидните места да се завишат с 10 % след изработен разбор в местата, където е належащо.

„ Не знам за какво се концентрирахме към рестриктивните мерки на хората, които имат потребност да отидат до дадена институция, а в това време електрическите автомобили ще могат да паркират безкрайно. Обслужваме една група за сметка на друга. Опитваме се да свием инвалидите “, разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия Ангел Иванов.

Независимият консултант Слави Георгиев пък означи, че признатите промени не позволяват цялостния проблем с паркирането в „ Синя зона “.

С какво общинските и държавни чиновници са по-привилегировани от другите. Половината от ул. „ Христо Г. Данов “ е ангажиран с коли на ЕВН – да те си заплащат, само че елементарния жител няма къде да спре в региона. Оказва се, че даваме преимущество на приходите, а не на удобството на хората. Заради служебните места на някои компании жителите няма къде да стопират “, добави Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР