Разширяването на териториалните води на Гърция в Йонийско море не

...
Разширяването на териториалните води на Гърция в Йонийско море не
Коментари Харесай

Турция: Разширяването на гръцките териториални води не засяга Егейско море

Разширяването на териториалните води на Гърция в Йонийско море не визира Егейско море, разгласи Турция във връзка решението на гръцкия парламент нощес да усили териториалните си води на запад от 6 на 12 морски благи, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Разширяването на териториалните води от Гърция в Йонийско море на 12 морски благи се простира до южната част на полуостров Пелопонес и не визира по никакъв метод Егейско море “, сподели представителят на външното министерство на Турция Хами Аксой, представен от Анадолската организация.

Международната общественост се притесняваше това решение да не се употребява от Гърция и тя да разшири териториалните си води след това и към Егейско море, където е границата по вода с Турция.

Говорителят на турското Министерство на външните работи акцентира, че Анкара има жизненоважни права и ползи в Егейско море, където по думите му преобладават „ специфични географски условия “.

„ Турската позиция, че териториалните води в Егейско море не трябва да бъдат едностранно разширявани по метод, който лимитира свободата на корабоплаване, както и достъпа до намерено море на Турция или трети страни е добре прочут на всички страни “, акцентира Аксой, добавяйки, че тази позиция на Анкара остава непроменена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР