Разширяването на свързаността в рамките на Европейския съюз (ЕС) е

...
Разширяването на свързаността в рамките на Европейския съюз (ЕС) е
Коментари Харесай

Радев се оплака пред евродепутати от системно онеправдаване на българите в РСМ

Разширяването на свързаността в границите на Европейския съюз (ЕС) е от основно значение за справяне с икономическата и енергийна рецесия и за недопускане на изострянето на неравенствата сред обособените страни членки. Това съобщи президентът Румен Радев на срещна с членове на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент (ЕП), в която взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова. Разговорът се организира по самодейност на групата на ЕКР, която организира изнесено съвещание в София, оповестиха от президентството.

По думите на Радев защитата на външните граници на Европейски Съюз е общ ангажимент и би трябвало да бъде приоритет на всички европейски страни. Той съобщи, че усилването на поддръжката за страните на първа линия, подложени на най-тежък миграционен напън, подсигурява сигурността на всички страни членки. Президентът също по този начин прикани за приемането на България и Румъния в Шенген въз основа на откритите критерии. Според него присъединението на двете страни към Шенгенското пространство ще способства за консолидирането на Европейски Съюз от позиция на сигурността на Евросъюза и на усилването на икономическия му капацитет, като бъдат избегнати изкуствени разграничителни линии в изискванията на икономическа рецесия и нарушени вериги на доставки.

От своя страна вицепрезидентът Йотова прикани за действителното напредване на законодателния пакет във връзка с миграцията и даването на леговище , тъй че да има действителна промяна в европейската политика в тези сфери.
 Европейски Съюз обмисля ограничения за миграционния напън
Европейски Съюз обмисля ограничения за миграционния напън

Обмислят се повече депортации на търсещи леговище в Европа назад в родните им страни

В отговор на въпрос Румен Радев се похвали, че енергийната политика на служебното му държавно управление е подсигурила сигурност на доставките на енергийни запаси освен в народен, само че и в районен маща б. Той съобщи, че служебният кабинет встъпил в служба в разгара на наследена енергийна рецесия и това наложило ускореното довеждане докрай на градежа и въвеждането в употреба на интерконектора сред Гърция и България, както и удвояване на размера на резервирания потенциал на терминала за полутечен газ в Александруполис. Държавният глава означи още, че България е договорила и достъп до терминалите за полутечен газ на Турция и с поддръжката на Европейска комисия са почнали профилираните строителни действия на българска територия на интерконектора със Сърбия. Той посочи също, че страната ни е инициирала и плана " Solidarity ring (STRING) " за транспорт на спомагателни количества природен газ по Южния газов кулоар за Европа през газопреносните инфраструктури на европейски страни.

Представителите на ЕКР сложиха тематиката за построяването на зелена стопанска система в Европейски Съюз и приканиха за преосмисляне на темповете, с които се реализира този преход , който оказва въздействие върху цялостното развиване на страните в Европейски Съюз.
 Искаме от Европейска комисия предоговаряне на Плана -
Искаме от Европейска комисия предоговаряне на Плана - " следствията предстоят "

Следващата седмица пращаме позиция, че че не можем да осъществим уговорката в ПВУ

Във фокуса на срещата Европейската вероятност на Западните Балкани, евродепутатите подчертаха, че в основата на процеса би трябвало да бъде самостоятелният прогрес на всяка страна.

Румен Радев сложи пред членовете на групата на Европейските консерватори и реформисти въпроса за систематичното нарушение на правата на българите в Република Северна Македония , макар че страната неведнъж упорства, че е подготвена да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

На срещата бяха коментирани и войната на Русия против Украйна и отрицателните последствия за сигурността и стопанската система на Европа от този спор, както и нуждата от прекратяване на военните дейности и връщане към разговора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР