Разширяването на свързаността в рамките на Европейския съюз (ЕС) е

...
Разширяването на свързаността в рамките на Европейския съюз (ЕС) е
Коментари Харесай

Радев и евродепутати от ЕКР обсъдиха кризите, миграцията и последиците от войната в Украйна

Разширяването на свързаността в границите на Европейския съюз (ЕС) е от основно значение за справяне с икономическата и енергийна рецесия и за недопускане на изострянето на неравенствата сред обособените страни членки. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с членове на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент, оповестиха от прессекретариата на президента.

Охраната на външните граници на Европейски Съюз е общ ангажимент и би трябвало да бъде приоритет на всички европейски страни, съобщи президентът по време на полемиката. Радев разиска през вчерашния ден с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел потребността от повече взаимност с страните, които образуват външните граници на Европейски Съюз и са директно изложени на миграционния напън.

Засилването на поддръжката за страните на първа линия, подложени на най-тежък миграционен напън, подсигурява сигурността на всички страни членки, сподели президентът през днешния ден по време на полемиката. Той прикани също по този начин и за приемането на България и Румъния в Шенген на основа на откритите критерии.

Според него присъединението на двете страни ще способства за консолидирането на Европейски Съюз както от позиция на сигурността на Съюза, по този начин и с оглед увеличаване на неговия стопански капацитет, като бъдат избегнати изкуствени разграничителни линии в изискванията на икономическа рецесия и нарушени вериги на доставки.

Вицепрезидентът Илияна Йотова прикани за действителното напредване на законодателния пакет във връзка с миграцията и даването на леговище, тъй че да има действителна промяна в европейската политика в тези сфери.

В отговор на въпрос Румен Радев акцентира, че енергийната политика на служебното държавно управление е подсигурила сигурност на доставките на енергийни запаси освен в народен, а и в районен мащаб.

Представителите на ЕКР сложиха и тематиката за построяването на зелена стопанска система в Европейски Съюз и приканиха за преосмисляне на темповете, с които се реализира този преход, който оказва въздействие върху цялостното развиване на страните членки.

Радев сложи и въпроса за систематичното нарушение на правата на българите в Република Северна Македония, макар че страната неведнъж упорства, че е подготвена да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

Войната на Русия против Украйна и отрицателните последствия за сигурността и стопанската система на Европа от този спор, както и нуждата от прекратяване на военните дейности и връщане към разговора, също бяха във фокуса на срещата. Разговорът бе по самодейност на групата на ЕКР, която организира в София изнесено съвещание.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР