Разширяването на синята и зелената зона за паркиране в София

...
Разширяването на синята и зелената зона за паркиране в София
Коментари Харесай

Председателят на СОС увери - няма повече да се разширяват синя и зелена зона

Разширяването на синята и зелената зона за паркиране в София към този момент е финализирано. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков пред Българска национална телевизия.

В идващите години търсене на паркоместа в центъра на столицата ще бъде обезпечавано посредством други познати в европейската процедура средства - такса запушване, възбрана за влизане в елементи на града или с ценова политика, стана ясно от думите на Герджиков.
Специално за Народното събрание ще се търси различен метод, тъй като методът с краткотрайни зони не е добър, а имало доста депутати от провинцията, които идвали на съвещание с коли и се получавало стеснение и за тях, и за жителите.
Последните поправки на София дават повече място за пешеходците и се понижават паркоместата, увери още Герджиков.
Стремежът на Столичната община е все по-малко частни оператори да се наемат и от ден на ден общинските сдружения да поемат транспортната активност на града, сподели още Герджиков. На днешното съвещание на общинския съвет ще бъде решено заплащането на 5 млн. лв. по извънсъдебно съглашение с един от превозвачите в София - " Юнион Ивкони ". Причината - 150 каузи, които превозвачът води против общината. От тях общината към този момент е изгубила 25 с решение на последна инстанция, по 50 текат производства, а юридически разбор на общинските управляващи е посочил, че Столична община ще загуби всички каузи.
Делата се водят, тъй като " Юнион Ивкони " е имала контракт с общината за линии от градския превоз на София от 2007 до 2015 година. През целия интервал Столичната община обаче не е плащала индексациите по контракта. Затова " Юнион Ивкони " е завеждала дело за всяко неполучено месечно заплащане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР