Разширяването на НАТО доведе до сигурност, стабилност и напредък, заяви

...
Разширяването на НАТО доведе до сигурност, стабилност и напредък, заяви
Коментари Харесай

НАТО: Разширяването на алианса доведе до повече сигурност, стабилност и напредък

Разширяването на НАТО докара до сигурност, непоклатимост и прогрес, съобщи през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той даде образец с Черна гора, призната неотдавна в пакта, където вложенията на съюзническите страни са нарастнали двойно.

Попитан дали е по-добре Македония да поеме към нови избори, или да промени конституцията съгласно контракта от Преспа без избори, Столтенберг съобщи, че това би трябвало да решат жителите и политиците в страната. Той още веднъж съобщи, че без използване на съглашението Македония не може да се причисли към алианса. Няма заобиколен път, разясни той.

Столтенберг заяви, че на почналото двудневно съвещание на министрите на защитата от НАТО ще бъде разисквано изпращането на над 500 военни в Ирак, които да подкрепят локалните управляващи в битката с "Ислямска страна ". Сред тематиките още веднъж ще бъде незабавното осъществяване на задачата за постигане на два % от Брутният вътрешен продукт на разноските за защита.

Министрите ще обсъдят въпроса със сигурността в Черно море с представители на Грузия. Черно море е от стратегическа значимост за всички, уточни генералният секретар.

Столтенберг настоя Русия да даде ясни сведения за новите си ракети със междинен обхват и посочи, че до момента в който Москва не направи това, алиансът ще преглежда въпроса като нарушаване на контракта за премахването на сходно оръжие, подписан в края на 80-те години на предишния век. Той означи, че разполагането на ракети със междинен обхват от Съюз на съветските социалистически републики в Европа в края на 70-те години е довело до подтик в конкуренцията във въоръжаването сред Изтока и Запада. Нарушаването на контракта преглеждаме доста съществено и съществено призоваваме да съветската страна да съблюдава контракта, съобщи генералният секретар, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР