Разширяването на митническото партньорство между Анкара и Евросъюза е поставено

...
Разширяването на митническото партньорство между Анкара и Евросъюза е поставено
Коментари Харесай

Турция обвини Германия, че "дава заповеди" на Евросъюза

Разширяването на митническото партньорство сред Анкара и Евросъюза е сложено на карта поради мненията на немския канцлер Ангела Меркел, разгласи турският министър по европейските въпроси Йомер Челик, представен от " Ройтерс ". Челик сподели, че думите на канцлера нанасят щета на Европейски Съюз като сътрудник, на който може да се има доверие.

Меркел сподели в сряда, че митническият съюз няма да се уголемява и " няма да има никакво задълбочаване " на връзкиет сред Турция и Европейски Съюз поради напрежението към отговора, който управляващите в Анкара дават на неуспелия опит за прелом предходната година и който към този момент визира немски жители и компании.

" Трябва да подчертаем, че никоя членка на Европейски Съюз не би трябвало да дава заповеди на европейските институции или европейските процеси, " сподели Челик на конференция в Анкара. " Тези обстановки са доста рискови, това са изказвания, които накърняват облика на Европейски Съюз като сътрудник, на който може да се има вяра. " Министърът добави, че въпреки и Брюксел, и Анкара да печелят от задълбочаването на митническия съюз, Европа се държи " като че ли би направила услуга на Турция. "

" Нека е ясно, изобщо не бързаме, " обави Челик. Той повтори настояването към Германия за екстрадиция на турски жител, считан за движеща мощ в опита за прелом. След като молбата беше обществено оповестена, турски медии оповестиха, че Адил Йоксюз е бил видян във Франкфурт и Улм, а щатът Баден-Вюртевберг му дал позволение за краткотрайно престояване. " Нито един наш съдружник не може да дава заслон на палач. Дори опцията някой с ясни връзки с опита за прелом да е защитаван от наш съдружник основава у нас горест. "

Германските управляващи потвърдиха, че са получили молбата от Анкара, само че прибавиха, че ще я обработят и ще ѝ отговорят според закона и правото.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Опит за прелом в Турция (299)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР