Разширяването на американските санкции срещу изграждането на газопровода Северен поток

...
Разширяването на американските санкции срещу изграждането на газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Консорциумът на Северен поток 2: САЩ заплашват 120 европейски компании

Разширяването на американските наказания против построяването на газопровода " Северен поток 2 " ще засегне директно над 120 европейски компании и ще заплаши работни места в Европа, заяви операторът на плана - компанията " Nord Stream 2 ".
" Санкциите на Съединени американски щати ще обиден непосредствено над 120 компании от повече от 12 европейски страни. В сложна икономическа обстановка глобите ще блокират вложения за към 700 милиона евро в доизграждането на газопровода. Това са работни места в европейски компании, които са изложени на риск ", обявиха от компанията, съгласно БГНЕС.
Освен това тези наказания ще застрашат към 12 милиарда евро вложения в енергийната инфраструктура на Европейски Съюз, в това число към 8 милиарда евро, вложени в построяването на " Северен поток 2 ", 3 милиарда евро, вложени от европейските компании в развиването на газотранспортната инфраструктура в Германия и 750 милиона евро - в Чехия. Тази инфраструктура е построена, с цел да доставя газ от " Северен поток 2 " до пазарите на газ в цяла Европа, припомня компанията.
Миналата седмица висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че Европейски Съюз е изрично срещу едностранните наказания и заканите от Съединени американски щати, които засягат ползите на европейските компании, в това число във връзка с " Северен поток 2 " и " Турски поток ", защото сходни ограничения опонират на интернационалното право.
Снощи Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати единомислещо утвърди корекция за въвеждане на наказания против газопровода " Северен поток 2 " и " Турски поток " в проектобюджета за защита за идната фискална година (започваща в страната от 1 октомври). Инициативата е ориентирана към стягане на съществуващите наказания против съветските газопроводи. Изменението се отнася преди всичко до налагането на ограничавания против чужденци, които доста способстват за продажбата, отдаването чартърен или даването на тръбопроводи за създаване на " Северен поток 2 " и " Турски поток ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР