Разширяването е единственият начин за Европейския съюз да стане по-силен,

...
Разширяването е единственият начин за Европейския съюз да стане по-силен,
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Украйна ще стане добавена стойност за ЕС, а не бреме

Разширяването е единственият метод за Европейския съюз да стане по-силен, а приемането на Украйна в блока ще донесе изгоди на Европейския съюз и няма да се трансформира в задължение за него, съобщи през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от новинарската организация Укринформ, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11994
Кулеба сподели това на конференция в Берлин, в която вземат участие външни министри на няколко страни от Европейски Съюз и на страни, които аплайват за участие в блока

В речта си Кулеба акцентира, че страната му поставя съществени старания и реализира осезаеми резултати в процеса по реформирането си. Реформите са жизненоважни за украинското общество и вършат Украйна по-силна и по-устойчива, сподели още външният министър.

" Присъединяването на Украйна към Европейския съюз ще значи усилване на европейската сигурност, а не нейното намаляване. Украйна ще стане добавена стойност за Европейски Съюз, а не задължение. Агресията на Русия против Украйна сподели, че Европейски Съюз може да бъде мощен и да работи уверено, само че реформирането на Европейски Съюз не трябва да пречи или забавя процеса по приемане на нови страни ", посочи Дмитро Кулеба.

Кулеба акцентира, че процесът по разширение на Европейски Съюз не би трябвало да става пленник на вътрешните промени в блока и че вътрешните промени в Европейски Съюз и изборните процесите в обособените страни не би трябвало да се отразяват на динамичността на договарянията при приемането на нови страни в Европейския съюз.

" Понастоящем украинците са най-големите оптимисти във връзка с европейския план. Те са привързани към европейските полезности и правила. Този исторически миг и невижданото равнище на поддръжка не трябва да бъде пропускано. Този капацитет би трябвало да бъде употребен, с цел да се стигне до по-положителни промени в Европейски Съюз ", сподели Кулеба.

Украинският външен министър посочи, че жителите на Европейски Съюз ще са първите, които ще се възползват от разширението, защото то ще значи увеличение на опциите на общия пазар, подсилване на човешките права и върховенството на закона, както и превръщането на Европейски Съюз в по-силен състезател на международната сцена.

Срещата в Берлин се организира по самодейност на германския  външен министър Аналена Бербок.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР