Разширяване на обхвата на синя зона в центъра на Кърджали

...
Разширяване на обхвата на синя зона в центъра на Кърджали
Коментари Харесай

Общинският съвет в Кърджали ще гласува разширяване на синята зона в града

Разширяване на обсега на синя зона в центъра на Кърджали и нейното уплътняване следва да гласоподават на идното си съвещание в края на май общинските съветници, сподели пред Българска телеграфна агенция шефът на „ Паркинги, гаражи и зони за паркиране “ Шенай Мехмедали.

Тя посочи, че новите улици са част от направените промени в Наредбата за организация на транспортната активност и сигурността на придвижването на територията на общината.

Според измененията, зоните за почасово паркиране от шест към сегашния миг, стават девет, като към всяка една с изключение на посочените улици са включени и всички прилежащи площи в съответния регион, както и междублоковите пространства.

Шенай Мехмедали изясни, че жителите към момента имат опция да дават отзиви, оферти и мнения по отношение на плануваните промени, като периода за това изтича на 29 май. А цялостният лист с актуалните и с новите улици може да бъде забелязан на формалната интернет страница на община Кърджали, секция " Синя зона ".

Синята зона на Кърджали действа от 1 март 2022 година, като до 15 май тя е генерирала доход от към 40 000 лева През първия месец жителите и гостите на града не бяха глобени при констатиране на нарушаване, а единствено предупреждавани. От влизане в действие на санкционирането от наказания са събрани 11 200 лева. 

„ До момента имаме един случай на лидер, който самичък е отстранил поставената му скоба и е напуснал местоположението си. Впоследствие той бе открит от органите на реда и заплати глоба за вредата от близо 180 лева, както и глоба към Министерство на вътрешните работи “, изясни още Шенай Мехмедали.

Тя посочи, че все още паркоместата са близо 530, като следва да бъде изчислено какъв брой ще станат те след приемане на промените в Наредбата. Припомни също, че дейностите за разшираване обсега на деяние са подхванати единствено месец след разкриване на зоната, след постъпили сигнали, позвънявания и писмени заявки от живущи към зоната за платено почасово паркиране.  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР