Разширяване на Европейския съюз с 9 държави (Украйна, шестте от

...
Разширяване на Европейския съюз с 9 държави (Украйна, шестте от
Коментари Харесай

Доклад на ЕС: Ако Украйна стане член, България ще внася в общия бюджет повече, отколкото получава

Разширяване на Европейския съюз с 9 страни (Украйна, шестте от Западните Балкани, Молдова и Грузия) значи те да получат общо 256.8 милиарда евро сусбидии и помощи за седем години, колкото е финансовата рамка на Европейски Съюз. От тях 186 милиарда биха отишли единствено за Украйна, а 96.5 милиарда евро ще са за украинците единствено по линия на общата земеделска политика.

Изчисленията са направени това лято въз основата на в този момент настоящите правила за финансовата рамка. Те съвсем несъмнено ще се трансформират преди приемането на многомилиона страна като Украйна с величествен поземлен бранш.

Данните са от отчет за вътрешно прилагане в евроинституциите, описващ с съответни суми резултата от сегашните бюджетни правила и представен от " Файненшъл таймс ". Той не е създаден взаимно с Европейската комисия и тя не е застанала зад него. В текста не се взимат поради и последствията от вероятно участие на Турция.

Той е дело на генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз посредством обикновена екстраполация на настоящия модел и приключването на информация за него идва в миг, когато европейските столици разискват дали да стартират договаряния с Киев за участие в Европейски Съюз до края на тази година.

Едно от заключенията е, че земеделските дотации при 36 страни членки ще намалеят с 20% и някои страни получателки, каквато е България, ще станат за пръв път чисти вносители в бюджета на Европейски Съюз.

Друго пресмятане от приложения модел демонстрира, че общият бюджет на Европейски Съюз би се нараснал с 21% до 1.47 трбн. евро, което се равнява на към 1.4% от Брутният вътрешен продукт на всичките 36 страни.

Гражданите на Европейски Съюз ще се усилят с 66 милиона души (до 517 млн.) и това ще се отрази позитивно на дефицита на работна ръка.

" Всички страни членки ще би трябвало да заплащат по-големи вноски и да получават по-малко от бюджета на Европейски Съюз ", се споделя в документа, позволяващ, че евентуално ще са нужни " преходни интервали и защитни ограничения ". " Разширяването ще има обилни последствия за бюджета на Европейски Съюз и на тях ще би трябвало да се отговори, с цел да бъде новото разширение, в случай че не подкрепено, то най-малко задоволително за нашите жители ", пишат създателите.

Значително нарастване би трябвало да последва за по-богатите страни като Германия, Франция и Нидерландия.

Няма да получават средства от кохезионните фондове страни като Чехия, Естония, Литва, Словения, Кипър и Малта, пресмятат създателите.

Разширяване в такива мащаби наподобява ще отнеме най-малкото десетилетие и ще принуди Европейски Съюз да направи огромни промени на метода, по който се сглобява и разпределя многогодишната финансова рамка, тъй като мащабът е толкоз огромен, че ще промени финансовия баланс в съюза. Франция, да вземем за пример, ще стане втората след Украйна (разполагащата с 411 млн. декара аграрни площи) страна адресат на аграрни дотации. Останалите възможни нови членове на Европейски Съюз ще " костват " общо съвсем 30 милиарда евро заплащания на Общата земеделска политика.

Инфо: Дневник

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР