Разширяване на Европейския съюз, което не включва Турция, ще е

...
Разширяване на Европейския съюз, което не включва Турция, ще е
Коментари Харесай

Присъединяването към ЕС е най-важното за турските медии от срещата във Варна

Разширяване на Европейския съюз, което не включва Турция, ще е " груба неточност " - по този начин Анадолската осведомителна организация отрази срещата, а информацията ѝ бе препечатана от проправителствения в. " Йени шафак " и до неотдавна опозиционния " Хюриет ".

" Би било груба неточност за Европа, която претендира, че е световна мощ, да изтласка Турция отвън политиката си за разширение ", споделил той по време на конференцията.

В текста се прецизира, че срещата е извършена под управлението на Ердоган и ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер. Българският министър председател Бойко Борисов е хазаин на срещата като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, отбелязва организацията.

" Турция остава отдадена на присъединението към Европейски Съюз макар компликациите ", гласи заглавието на проправителствения " Дейли сабах " на новината за срещата.

А в коментар на Ълнур Челик изданието прибавя: " Огромните триумфи в Африн сложиха Ердоган в мощна позиция пред чиновниците от Европейски Съюз. Сега те виждат политическото и военно въздействие на Турция и осъзнават, че то може както да бъде потребно, по този начин и да се трансформира в сериозна отговорност за тях. Турция освен води война против терористите, само че одобри и 3 млн. сирийски бежанци, които побягнаха от кървавата война в страната си. Турция е буфер, който стопира притока на сирийски бежанци към Европа. Те дължат доста на Турция. "

След опита за прелом от 2016 година държавното управление на Ердоган ускори натиска над медиите още повече. Опозиционният в. " Заман " бе брутално овладян от държавно управление, десетки публицисти от в. " Джумхюриет " са в пандиза. За в. " Хюриет ", който бе едно от дребното сериозни към властта издания, се водят договаряния за продажба. " Хюриет " е благосъстоятелност на " Доган холдинг ", само че може да бъде продаден на проправителствения " Демирорен холдинг ". Ако това се случи, общо 21 от 29 всекидневника, или 90% от тиражите, в страната ще се управляват от подкрепящи управляващите, пресметна левият вестник " Биргюн ".

В портфейла на " Доган холдинг " са уважаваният ежедневник " Хюриет " (Hürriyet) с неговата англоезична версия Hürriyet Daily News, както и телевизионният канал CNN Türk. В формалното известие се споделя, че са стартирани договаряния " за продажбата на всички наши съставни елементи, настоящи на пазара за печатни и образни медии, с оперативна стойност от 1.1 милиарда $ и цена на акциите 890 млн. $ без отговорностите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР