Разширява безжичното интернет покритие в къщи и апартаментиTenda A15 AC750

...
Разширява безжичното интернет покритие в къщи и апартаментиTenda A15 AC750
Коментари Харесай

Tenda A15 AC750 – достъпният Wi-Fi повторител

Разширява безжичното интернет покритие в къщи и жилища

Tenda A15 AC750 впечатлява с дребни размери и отлични характерности за цената си
(снимки: TechNews.bg)

Изнервящо е, когато интернет връзката отслабва от стая в стая, а от време на време даже е толкоз неприятна, че уеб сърфирането в някои пространства на къщата или жилището става изтезание. Този проблем може елементарно да бъде преодолян благодарение на така наречен Wi-Fi повторители – налични устройства, които усилват сигнала и уголемяват покритието на безжичната мрежа.

Компактен и ефикасен е Wi-Fi повторителят Tenda A15 AC750 – един от най-достъпните модели на пазара с цена към 50 лева (с включен ДДС) от сътрудниците на производителя у нас. Това устройство разрешава безпроблемно увеличаване и разширение на Wi-Fi мрежата в границите на жилището, изключително в двуетажни къщи и по-големи жилища, където наличният рутер не може да обезпечи мечтаното покритие на висока скорост.

Дизайн и портове

A15 незабавно прави усещане с дребните си размери – в компактната кутия намираме още по-мъничко бяло устройство с размери 80x57x45 мм и две прилепнали в профил антени, които при потребление се изправят отвесно.

Освен повторителя в кутията има и документи – нищо повече не е належащо, защото, с цел да работи, повторителят би трябвало само да се сложи в електрически контакт.

На лицевата страна, която е с релефна повърхнина, са ситуирани няколко светлинни знака – за мощ на Wi-Fi сигнала (свети в алено при слаб сигнал, в синьо – при мощен и не свети, в случай че няма сигнал), WPS знак и един знак, че повторителят е включен (Power).

Под знаците се намира WPS бутонът – потребна функционалност, която разрешава елементарно свързване на устройства към безжичната мрежа. На гърба на повторителя е щепселът за включване към електрическата мрежа.

Отдолу на A15 откриваме 100-мегабитов LAN порт (RJ45) за включване на повторителя към местна мрежа или за жично свързване към него на разнообразни устройства, според от режима на работа на устройството. То може да се употребява като повторител и точка за достъп. До LAN врата се намира и бутонът Reset за нулиране на настройките.

Характеристики

Tenda A15 AC750 е двубандов Wi-Fi повторитeл, който уголемява по едно и също време 2,4 GHz и 5 GHz Wi-Fi мрежи, като автоматизирано превключва обвързваните устройства сред двете честотни ленти. Устройството поддържа 300 Mbps в диапазона 2,4 GHz и 433 Mbps в честотната лента 5 GHz. Благодарение и на двете еднопосочни антени по 2dBi всяка, повторителят уголемява дейно Wi-Fi покритието на инсталирания в жилището рутер.

Устройството може да работи в два режима – повторител (Repeater) и точка за достъп (AP), тъй че се вписва в разнообразни сюжети на приложимост.  В ролята на повторител AC750 уголемява Wi-Fi покритието посредством увеличаване на сигнала от рутера и обезпечава по-качествена интернет връзка за обвързваните, включително жично, устройства. Когато се употребява в режим AP, AC750 е обвързван към интернет през LAN врата си и се трансформира в независима точка за достъп и към него могат да се свързват безжично разнообразни устройства.

A15 може да се употребява в режим на повторител и точка за достъп
(илюстрация: Tenda)

Наред с тези благоприятни условия, AC750 поддържа потребната функционалност WPS, която улеснява свързването на мобилни клиенти към устройството, а също по този начин и разбъркан режим на криптиране WPA/WPA2. Налична е и функционалност за скриване на SSD името на мрежата (Hide SSID).

Съвместимост и инсталиране

Повторителят може да работи с всеки Wi-Fi рутер или Wi-Fi DSL модем-рутер, наличен на пазара, което го прави необятно използван във всяка домашна мрежа.

Инсталирането на устройството е извънредно елементарно, в три стъпки: свързване на потребителско устройство към SSID на мрежата, която желаете да разширите; влизане в уеб портала на Tenda от браузъра (на адрес re.tenda.cn); избор на Wi-Fi мрежата за уголемение и въвеждане на паролата.

A15 може да се употребява в режим на повторител и точка за достъп
(илюстрация: Tenda)

Можете да извършите и разнообразни други настройки на повторителя през уеб портала, включително задаване на пароли, параметри на сигурността, черни и бели описи и други Ще представим по-подробно процеса на инсталиране и резултатите от теста в последваща обява за A15.

Наличност

Несъмнено, Tenda A15 AC750 е измежду най-достъпните Wi-Fi повторители на пазара – той коства към 48 лева (с ДДС) в комерсиалната мрежа у нас, с гаранция 24 месеца. Срещу тази скромна сума ще получите функционалност, която ще ви обезпечи разширено безжично покритие вкъщи и удобно сърфиране в уеб от всяко помещение в жилището.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР