Разширената автоматизация може да означава по-добри, по-значими работни места за

...
Разширената автоматизация може да означава по-добри, по-значими работни места за
Коментари Харесай

АББ и сп. Economist представят индекс на готовност за автоматизация и световна класация за роботика и изкуствен интелект


Разширената автоматизация може да значи по-добри, по-значими работни места за хората. Но даже страните, които са най-готови за бъдещето на работата, би трябвало да премислят образованието и образованието, с цел да приготвят хората за работните места на утрешния ден, разкрива ново изследване.

Южна Корея, Германия и Сингапур са най-високо класираните страни в света във връзка с подготовката си за безпрепятствено консолидиране на интелигентната автоматизация в своите стопански системи, съгласно показател и отчет, оповестен от АББ и аналитичното звено на сп. Economist (The Economist Intelligence Unit).

Докладът, озаглавен " Индексът на подготвеност за автоматизация (ARI): Кой е подготвен за идващата вълна от нововъведения? ", разкрива, че даже най-добре квалифицираните страни би трябвало да разработят още по-ефективни просветителни политики и стратегии за образование, както и да слагат нов акцент върху непрекъснатото учене в хода на кариерата, оповестиха от българския офис на АББ.

Тези политики и стратегии би трябвало да подсигуряват, че бързото консолидиране на технологии за автоматизация и изкуствен интелект (AI) няма да оставят хората неподготвени за новите, по-ориентирани към индивида работни места, които ще бъдат нужни когато роботите и логаритмите стартират да поемат от ден на ден от рутинните задания, подлежащи на автоматизиране.

" Докладът показва модела за триумф на бъдещето. Ние би трябвало да се възползваме от тези рекомендации, " споделя Улрих Шписхофер, изпълнителен шеф на АББ. " Скоростта на нововъведенията и измененията в работните места през днешния ден е толкоз бърза, че всеки би трябвало да има достъп до учене през целия си живот. Засилването на човешкия капацитет посредством технологиите, по виновен метод, в същото време предоставяйки непрестанно обучение и образование, е опция за стимулиране на развиване и напредък. "

Докладът, който изследва и класира 25 страни във връзка с готовността им за автоматизация, открива, че доста страни по света едвам в този момент стартират да се пробват да се оправят с опциите и провокациите, поставяни от изкуствения разсъдък и основаната на роботиката автоматизация. Документът е открил, че „ е нужен по-голям ангажимент сред държавно управление, индустрия, просветителни експерти и други заинтригувани лица, в случай че държавните политики желаят да бъдат в крайник с нововъведенията в автоматизацията. "

Документът акцентира, че без значение дали политиците са подготвени или не, предприятията интегрират с бързи темпове изкуствения разсъдък и усъвършенстваната роботика в своята работа. С предстоящото ускорение на това приемане в идните години, въздействието върху стопанските системи и работната мощ – както и нуждата от по-съгласуван метод към образованието и образованието – ще стане по-ясно и по-спешно.

Освен Южна Корея, Германия и Сингапур, другите страни, най-добре позиционирани да прегърнат тази вълна на промени, са останалите членове на Индекса на подготвеност за автоматизация, които съставляват първите 10 по реда си на класиране: Япония, Канада, Естония, Франция и Англия, Съединени американски щати и Австралия.

Анализът в отчета се базира на нов и автентичен показател, построен от аналитичното звено на сп. Economist, както и редица задълбочени изявленията с специалисти по тематиката от целия свят. Класацията е избрана въз основата на общо 52 качествени и количествени индикатори, определени след консултация с специалисти в автоматизацията, образованието и стопанската система.

В идеалния случай, един сполучлив преход към индустриална стопанска система, учредена на умна автоматизация, ще даде на човешкия гений опцията за реализиране на по-високи равнища на продуктивност, а в последна сметка и по-удовлетворяващи работни занимания.

Но с цел да се реализира това по-добро бъдеще, отчетът отбелязва, че множеството страни ще би трябвало да развият своите стратегии за професионално образование на едно по-високо равнище. Науката, технологиите, инженеринга и математиката (STEM) си остават значими, разкрива отчетът. Но автоматизацията и изкуственият разсъдък слагат още по-голяма нужда от съществени просветителни стратегии и нови типове образования за учители.

АББ и аналитичното звено на сп. Economist, Economist Intelligence Unit, възнамеряват да организират проучването с Индекса на подготвеност за автоматизация един път годишно и да ревизират класацията всяка година както е належащо.Това ще даде опция на показателя да извърши предназначението си като инструмент за подкрепяне на държавните управления да разпознават и следват политики, които поддържат сполучливото присъединяване във високо автоматизираната и интензивно дигитализираща се международна стопанска система.

От своя страна, АББ се приготвя за бъдещето като основава среди вид „ цифрово работно място”, учащи чиновниците да употребяват принадлежности за цифровизация и автоматизация.. АББ също по този начин поддържа нововъведенията в своите центрове за корпоративна изследователска активност и посредством взаимни партньорства с начинаещи предприятия чрез звеното си за рисков капитал ABB Technology Ventures (ATV).

В региона на световната политика и образованието, АББ остава отдадена на непрекъснатата работа с търговски органи, многостранни организации и университетски институции. Компанията също е подготвена и да осведоми политическата общност при нужда, с цел да може интелигентната автоматизация да се трансформира в позитивна изгода за обществото като осъществя по-високи равнища на продуктивност и основава смислени благоприятни условия за претовареност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР