Разрушителното земетресение в Армения в края на 1988 г. взе

...
Разрушителното земетресение в Армения в края на 1988 г. взе
Коментари Харесай

Армения отново благодари за подадена ръка след земетресението от 1988 г.

Разрушителното земетресение в Армения в края на 1988 година взе над 25 000 жертви, 140 000 били ранени и към половин милион души останаха без дом.

От 113 страни подадоха ръка на Армения, а България е била една от първите, които се притекли на помощ. На втория ден от нещастието българските избавителни служби отпътували за арменската страната и извадили 150 души от отломките, 6 от тях са били още живи.

На гала в БЧК във връзка отбелязване на 30 години от разрушителното земетресение в Армения изключителният и пълномощен п осланик на Република Армения у нас Н. Пр. Армен Саргсян благодари за помощта и изрече увещание, че жестът още не е пропуснат. Той изрази признателност и поздрави всички присъстващи спасители от името на държавното управление на Армения.

Земетресението нанесло директен удар върху стопанската система на арменската страна, както и голям психически и честен удар за нацията, напомни Саргсян.

След бедствието, Българският червен кръст (БЧК) изпратил голямо количество храна, облекла, вагони за настаняване и всевъзможни други помощни средства, изясни посланикът. Председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров уточни, че би трябвало да бъдем положителни един към различен и да си оказваме помощ в сложните моменти. Той съобщи, че такава готовност на българския народ да помогне на бедстваща страна не е имало и не е виждал до момента.

Григоров напомни, че пет големи самолета със събрана храна и всичко належащо са отпътували за арменската страна през далечната 1988 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР