Разрушена асфалтова настилка на ключово кръстовище крие риск от инциденти

...
Разрушена асфалтова настилка на ключово кръстовище крие риск от инциденти
Коментари Харесай

Огромна дупка е предпоставка за инциденти на АМ Струма след Благоевград

Разрушена асфалтова настилка на основно кръстовище крие риск от произшествия на пътя.

Огромна дупка се появи на кръговото кръстовище за включване към автомагистрала " Струма " след Благоевград, оттова минава и пътят за Република Северна Македония.

С месеци на кръговото кръстовище за включване към автомагистрала " Струма " покрай село Зелен асфалтът се разрушава. След дъждовете през последните седмици се е оформила огромна дупка и грапавина.

" Тази дупка я следим тук от много време и непрестанно се усилва, рисково е. Натоварено е и тя е навръх завоя, вижда се в последния миг и основава проблеми ", съобщи Страхил Цветков пред Българска национална телевизия.

Вероятността за произшествия се усилва и при внезапни маневри или ненадейно понижаване на скоростта.

" Рязкото прекъсване също е рисково, тъй като този след вас не чака, че можете да срещнете нещо сходно на кръгово кръстовище, а това не е в градски условия, огромно кръгово е и не се допуска тук да се подхващат такива ограничения като спешно прекъсване ", разяснява Георги Бързаков, автоексперт.

Леките коли елементарно могат да се повредят, минавайки през сектора, а при тежкотоварните камиони има риск от катурване на празно ремарке.

" Ако минеш с висока скорост ще заминат носачите на автомобила, може доста неща да станат ", съобщи Страхил Цветков.

" Най-малко ще спукате гума, в случай че влезете с висока скорост в нея. Второто, когато я ударите, даже и с ниска скорост, тя е толкоз дълбока, че има доста огромна опция да си спукате и картера на колата и да си останете там на място ", сподели още Георги Бързаков, автоексперт.

От Агенция " Пътна инфраструктура "  отговориха, че ще запълнят неравността във допустимо най-кратки периоди без да се ангажират с дата. Дотогава молят водачите да карат деликатно и със съобразена скорост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР