Разрушаването на паметника пред НДК и последвалият палеж на крана,

...
Разрушаването на паметника пред НДК и последвалият палеж на крана,
Коментари Харесай

Палежът на крана пред НДК: Престъпление или акт на съпротива?

Разрушаването на паметника пред НДК и последвалият палеж на крана, който демонтираше монумента, се трансформира в една от най-обсъжданите тематики в обществените мрежи. Вчера се появи и информация, че е забъркан вътрешен човек.
 
Управителят на охранителната компания Ивайло Манолов обаче съобщи пред NOVA, че тези съмнения не са правилни. Въпреки че версията за хвърлен коктейл „ Молотов ” през оградата бе отхвърлена, той позволи, че е допустимо точно това да се е случило.
 
„ Това са поръчани хора и някой е платил кранът да бъде развален ”, счита Манолов.
 
„ Още от първия ден, в който стартира демонтирането на паметника, започнаха и вандалските нападения. Постоянно хвърляха камъни, бутаха оградите, заплашваха охранителите. Това се случва всяка нощ ”, описа още Ивайло Манолов.
 
„ Разрушаването на този монумент и съпротивата против него може да бъде прочетено като опозиция против разрухата. 28 години в България работят разрушението, грабежът, капитализъм, който е един от най-уродливите ”, съобщи от своя страна журналистът Петър Волгин.
 
„ Това е посягане върху частна благосъстоятелност. Никой няма право поради разлика в политически позиции или за отношение към монумент да реализира посягане върху частна благосъстоятелност. Собственикът на този кран с нищо не е отговорен. В този смисъл това не е законен акт на опозиция, а закононарушение ”, на мнение е Георги Харизанов от Института за дясна политика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР