Разрушаването на Каховската ВЕЦ вече е причинила щети на околната

...
Разрушаването на Каховската ВЕЦ вече е причинила щети на околната
Коментари Харесай

Разрушаването на Каховската ВЕЦ е причинило щети на околната среда за над 1,5 млрд. евро

Разрушаването на Каховската Водноелектрическа централа към този момент е предизвикала вреди на околната среда на околната среда за над 1,5 милиарда евро. Това съобщи губернаторът на Херсонска област Александър Прокудин. Сумата беше оповестена на съвещание на Върховната Рада, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ".

По думите на Прокудин до момента са наводнени към 55 000 хектара гори. 

" Украинските управляващи непрестанно наблюдават както положението на водата, по този начин и епидемиологичната конюнктура в наводнените региони. Полагат се старания за евакуация на жителите и снабдяване на чиста питейна вода на тези, които остават в зоната на бедствието. Спешно се пробиват нови артезиански кладенци ", сподели Прокудин.

" Един от значимите въпроси е ограничението на цените на продаваната питейна вода. Никой няма право да се облагодетелства от непознатата тъга ", добави той.

По последни данни на украинските управляващи 10 са починали вследствие на потопа в Херсонска област. Други 20 души са ранени, измежду които петима полицаи и двама спасители. 35 души се водят за изчезнали, в това число седем деца, сподели Прокудин.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР