Разрешителното на фирма Артекс за строежа на небостъргача в квартал

...
Разрешителното на фирма Артекс за строежа на небостъргача в квартал
Коментари Харесай

Фандъкова отрича да е удължено разрешителното за строеж на небостъргача Златен век

Разрешителното на компания " Артекс " за градежа на небостъргача в квартал " Лозенец " не е удължено и е изтекло на 19 ноември предходната година. Това съобщи БНР, цитирайки кмета на София Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че актуалните инспекции, в това число и тази от прокуратурата, ще покажат кой е прав - основният проектант на София Здравко Здравков или ДНСК, която разгласи, че постройката е с удължено позволение за градеж.

По думи на Фандъкова притежателите са имали опция до края на 2018 година да желаят удължение на разрешителното, а в действителност са изтеглили настояването си за това още през 2017 година

Тя съобщи, че не схваща за какво в мнението си ДНСК се базира на проблем от Бургас и бе безапелационна, че тя самата остава на позицията на основния проектант.

" Моята позиция през цялото време е, че толкоз висока постройка нямаше място там. Точно по тази причина разпоредих на основния проектант да не удължава строителното позволение ", изясни Фандъкова.

Припомняме, предходната седмица шефът на ДНСК Иван Несторов съобщи, че небостъргачът " Златен век " е легален, тъй като има законно издадени строителни бумаги. Той уточни, че през август 2018 година основният проектант на София Здравков Здравков е удължил периода на разрешението му.

По думи на основния Здравков обаче постройката е изгубила право на градеж с всичките удължавания. От своя страна Несторов съобщи, че е в цялостен синхрон с основния проектант, само че се базира на процедура на Върховния административен съд и решение на съда за Бургас от 2018 година

Заради решението на ДНСК през вчерашния ден от Инициативен комитет " Лозенец " упрекнаха Дирекцията за народен строителен надзор в четири неистини за градежа на небостъргача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР