Разрешителният режим за риболов през тъмната част на денонощието по

...
Разрешителният режим за риболов през тъмната част на денонощието по
Коментари Харесай

Важно! Нощният риболов вече е забранен

Разрешителният режим за лов на риба през тъмната част на денонощието по река Дунав и водоеми навътре в страната изтече на 1 ноември. Припомняме, че това е регламентирано и конкретизирано в Закона за рибарството и аквакултурите, за което се издава специфична заповед.
Ето какво написа там.
На съображение условие на Закона за рибарството и по отношение на утвърден отчет от изпълнителния шеф на ИАРА, земеделският министър доктор Иван Иванов издаде заповед, с която регламентира нощния любителски лов на риба по някои водоеми у нас.
„ Разрешавам любителския лов на риба през тъмната част от денонощието единствено от брега през всички дни от седмицата в интервала от 1 април до 1 ноември 2022 година, отвън интервала на възбраната по член 32 алинея 1 от ЗРА, в рибностопански обекти на територията на страната " с прикачен лист по области.
Време е феновете на палатковия лов на риба да прибират оборудването или в случай че към момента им се вижда рано за закриване на сезона, то да се преценяват с наредбите и да прибират въдици през нощта, с цел да не се стига до неприятности с контролните органи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР