Разрешителните на такситата трябва да се удължат с два месеца

...
Разрешителните на такситата трябва да се удължат с два месеца
Коментари Харесай

Паргов: Разрешителните на таксита да се удължат с два месеца

Разрешителните на такситата би трябвало да се удължат с два месеца – колкото беше срокът на изключителното състояние. Това смята за належащо водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в Столичния общински съвет.

„ Тази мярка е нужна, с цел да се даде глътка въздух на таксиметровите превозвачи. Браншът също бе мощно обиден вследствие на карантината, която хората всеобщо съблюдаваха по време на изключителното състояние, изясни ръководителят на групата на социалистите в Столичния общински съвет – Обемът на работата и надлежно оборотите са намалели към пет пъти през тези два месеца “.

Той уточни, че е в непрекъснат контакт с представители на сектора и следи от близко обстановката в него. „ Таксиметровите водачи и превозвачи са заплатили авансово различния налог, както планува законът. Някои от тях за първите 6 месеца, а други за цялата година. Ето за какво е добре да се вслушаме в настояването на браншовите организации и да удължим периода на разрешителните. На тези, които изтичат до края на юни – до края на август. А на тези, които изтичат в края на годината – до 28 февруари 2021 година “, приканва Калоян Паргов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР