Разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ

...
Разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ
Коментари Харесай

Отново удължиха с 2 г. срока за търсене на нефт и газ в Блок Хан Аспарух

Разрешението за търсене и изследване на петрол и природен газ в " Блок 1-21 Хан Аспарух " е удължено с две години , оповестяват от пресцентъра на Министерство на Енергетиката. Т ова стана откакто министърът на енергетиката Александър Николов подписа в допълнение съглашение към контракта с представители на проучващите компании - " Тотал Енерджис Екологичен потенциал България " Б.В. и " ОМВ Офшор България " ГмбХ. Срокът за изследванията се удължава по искане на титуляря на разрешението. Такава опция е регламентирана от Закона за подземните благосъстояния.

Решението за удължение на проучвателния период бе взето от Министерския съвет през месец февруари.

От " Тотал Енерджис Екологичен потенциал България " Б.В. и " ОМВ Офшор България " ГмбХ стимулират настояването си за удължение с разпозната досега перспективна повърхност, която дава опция за в допълнение тестване на блока за евентуални находища.

Министър Николов изрази удовлетворение от продължаващи старания за разкриване на перспективен капацитет за рандеман на петрол и природен газ в българската зона в Черно море. Той добави, че това е извънредно значимо от позиция на енергийната сигурност на България.

За периода на двегодишното удължение на разрешението " Тотал Енерджис Екологичен потенциал България " Б.В. и " ОМВ Офшор България " ГмбХ плануват спомагателни геоложки и геофизични работи на стойност 900 хиляди евро. Те ще поддържат начинания в региона на опазването на здравето, сигурността и опазването на околната среда на стойност 355 хиляди евро. Планираното образование на български експерти е на стойност 200 хиляди евро. Общите вложения за този интервал са 1. 455 млн. евро.

Площ " Блок 1-21 Хан Аспарух " е ситуирана в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Договорът за търсене и изследване на площта е в действие през септември 2012 година Вече два пъти беше удължаван за интервал от две години.
 Удължиха с още две години периода за търсене на петрол и газ
Удължиха с още две години периода за търсене на петрол и газ " Блок Хан Аспарух "

Инвестициите за новия период са в размер на 1 455 000 евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР