Разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ

...
Разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ
Коментари Харесай

Още две години ще търсят нефт и газ в блок Хан Аспарух |

Разрешението за търсене и изследване на петрол и природен газ в „ Блок 1-21 Хан Аспарух ” ще бъде удължено с две години. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, приемайки поисканото от титуляря на разрешението удължение.

Възможността за удължение на периода на разрешението е регламентирана с наредбата на член 31, алинея 4 от Закона за подземните благосъстояния.

За периода на двегодишното удължение на разрешението титулярят планува осъществяването на геоложки и геофизични работи; поддръжка на начинания в региона на опазването на здравето, сигурността и запазване на околната среда и образование на български експерти, на стойност 1,455 млн. евро.

Площ „ Блок 1-21 Хан Аспарух ” е ситуирана в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море, като договорът за търсене и изследване е в действие от м. септември 2012г.

С днешното си решение Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в едномесечен период да подпише в допълнение съглашение към контракта за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-21 Хан Аспарух ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР